
Canınız sokak pilavı çekiyorsa, sokak lezzetini evinize getirmeye hazır olun! Lezzetli mi lezzetli tane tane sokak pilavı reçetesi açığa açıktı. Meğerse yıllardır sokak pilavcıları bu reçeteyi saklıyormuş. Reçete bulundu! Artık evinizde sokak lezzetini yaşatmaya hazır olun. İşte tane tane lezzetli mi lezzetli pilavı tarifi...
SOKAK PİLAVI TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 su bardağı ölçüsünde uzun pirinç
- 3 su bardağı ölçüsünde su ya da tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı ya da sıvı yağ tuz
SOKAK PİLAVI TARİFİ YAPILIŞI
- Pirinci ilk etapta süzgeçte güzelce yıkayın.
- Suyunu süzdükten sonra birkaç dakikada pirincin kendi kendine süzülmesine izin verin. Geniş tabanı olan bir tencerenin içerisine yağınızı koyun ve orta ateşte eritmeye başlayın. Erimiş olan yağınızın içerisine pirincininizi ekleyin ve pirinçler saydam bir görüntü verene kadar kavurmaya devam edin.
- Suyu ya da tavuk suyu ve son olarak tuzunuzu ekleyin. Kaynadıktan sonra ise tencerenin kapağını kapatarak kısık ateş üzerinde suyunu çektire çektir pilavınızı demleyin.
- Pilav suyunu çektikten sonra ise tencereyi ocaktan alarak kapağını kapatın ve dinlendirmeye bırakın.
- Dinlenen pilavı servis etmeden önce muhakkak bir kaşık yardımıyla nazikçe karıştırarak servis tabağına alın. Herkese afiyet olsun...