DOLAR
34,25 -0,04%
EURO
37,59 0,13%
ALTIN
2.871,57 1,33%
BITCOIN
2.134.663,17 1,12%

Sky News: İsrail'in Hind Receb'in Ölümüyle İlgili İddiaları Çürütüldü

Sky News, 6 yaşındaki Hind'in ölümüyle ilgili İsrail ordusunun iddialarını araştırarak çürüttü.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 17:25
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 17:25

Sky News: İsrail'in Hind Receb'in Ölümüyle İlgili İddiaları Çürütüldü

Sky News'in Araştırması

İngiliz haber kanalı Sky News, 29 Ocak'ta 6 yaşındaki Hind Receb ile birlikte yedi kişinin bulunduğu aracın hedef alınmasına dair önemli belgeler sundu. Olay, Hind ve onu korumaya çalışan sağlık personelinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı.

Olayın Gelişimi

Sky News, olay mahalline dair görgü tanıkları, aile üyeleri ve uydu görüntülerine dayanarak araştırmalarını yürüttü. Araç, sabah saat 08:00’de güvenli bölgeye gitmek üzere hareket ettikten on dakika sonra vuruldu.

Aile Üyeleri ve Tanıkların Beyanları

Akrabası ile birlikte araçta bulunan Layan, yaşanan saldırının ardından annesi Wissam Hamada ile telefonla görüşerek o anda olanları aktardı. Layan, "Etrafımızdalar, yaklaşıyorlar," diyerek annesine durumu bildirdi. Ancak görüşme, çatışma sesleriyle kesildi.

Ambulansın Vurulması

Filistin Kızılayı, olaydan sonra bölgeye ambulans göndermek için İsrail ordusu ile izin almaya çalıştı. Ancak ambulans, olay yerine yaklaşırken vuruldu ve içinde bulunan iki sağlık personeli hayatını kaybetti. Vurulmadan önceki son sözleri, "Kız işte orada," oldu.

İsrail Ordusunun İddiaları ve Gerçekler

Sky News, İsrail ordusu tarafından açıklanan hiçbir askeri personelin bulunmadığı iddialarını yalanladı. Zira uydu görüntüleri, olayın gerçekleştiği yere birkaç yüz metre mesafede askeri araçların bulunduğunu öne sürdü. Olaydan günler sonra bile bölgede İsrail askeri varlığı tespit edildi.

Sonuç

Yapılan araştırmalar sonucunda, ambulansın ve Hind'in bulunduğu aracın yüksek kalibreli mermilerle hedef alındığı ortaya kondu. Her iki araçta da çok fazla kurşun deliği tespit edildi.