Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

Siz de hak sahibi olabilirsiniz! Ödemeler Temmuz'da tamı tamına 7.000 TL artıyor

Emekli ve memur zam oranları 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon verileri akabinde netleşecek. Asgari ücrete ara zam uygulaması devreye alınmazken Kıdem Tazminatı taban rakamında da herhangi bir güncellemenin yaşanmayacağı tahmin ediliyo

Yayın Tarihi: 26.06.2024 16:21
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 16:21

Siz de hak sahibi olabilirsiniz! Ödemeler Temmuz'da tamı tamına 7.000 TL artıyor

Emekli ve memur zam oranları 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon verileri akabinde netleşecek. Asgari ücrete ara zam uygulaması devreye alınmazken Kıdem Tazminatı taban rakamında da herhangi bir güncellemenin yaşanmayacağı tahmin ediliyor. Ancak memur maşlarının belirlenmesi akabinde zam oranında Kıdem Tazminatı tabanında artış yaşanacak. Temmuz ayı itibariyle gerçekleşecek memur zammı ve buna paralel olarak kıdem tazminatı tavanında yaşanan artış milyonlarca çalışan bireyi etkileyecek. Memur maaş zam oranına göre en az 7.000 TL atış göstereceği tahmin ediliyor. 

KIDEM TAZMİNATI TAVANINDA ARTIŞ

6 aylık enflasyon tahminlerine göre, memurlar için yapılan hesaplamalarda zam oranın yüzde 20,35 oranındaolması bekleniyor. Bu kapsamda, kıdem tazminatı tavanı da 42 bin 193 liraya yükselmesi bekleniyor. Şu anki mevcut tutara 7.000 TL'lik artış anlamına gelen bu zam, milyonlarca bireyin belli şartları taşıması durumunda hak sahibi olacağı ödemeyi arttıracağı bilinmekte.

zam

Özellikle de, emekli olması akabinde hak sahibi olunacak olan bu tazminat, çalışanları da yakından ilgilendiriyor. Kamu çalışanları için yapılacak olan bu artış da büyük destek imkanı sağlıyor. Örte yandan işinden kendi isteği dışında faydalana bireye de büyük bir maddi destek imkanı sağlıyor. 

Emekşi ve memur maaş zamlarını sadece bu kesim beklemiyor. Ülkemizde bu kesim dışında milyonlarca birey, açıklanacak olan zam oranını yakından takip ediyor. 3 Temmuz da açıklaması yapılacak olan 6 aylık enflasyon bu kapsamda büyük önem arz ediyor. Enflasyon farkı hesaplamnalarında memura toplu sözleşmeye ek olarak farkında eklenmesi ve bu kapsamda da en az yüzde 20'lik bir zam bekleniyor. Bu durumda özellikle sosyal destek faydalanıcılarını ve kıdem tazminatı hak sahibi olacak bireyin de yakın metrajına girmiş bulunuyor. 

tll

KIDEM TAZMİNATI NEDİR?

Kıdem tazminatı uygulaması ülkemizde senelerdir var olan bir destek uygulaması olarak devam ediyor. Çalışan bireyin en fazla hak sahibi olduğu ve hakkı olan bu ödemeler ile alakalı olarak zaman zaman kaldırılacağı iddiaları ortaya atılsa da herhangi bir kaldırılma durumunun olmayacağı belirtilmiş bulunmaktadır. İşçinin uzun seneler boyu çalışmasının karşılığı olarak bilinen bu toplu ödeme, işten nayrılma ya da emeklilik durumunda sağlanmaktadır.