Sis-2 Operasyonu’nda kaçak sigara şebekesi çökertildi: 457 şüpheli gözaltına alındı

Emniyet güçlerinin kaçakçılıkla mücadelesi sürüyor. 81 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 457 şüpheli gözaltına alındı, 37 milyon liralık vergi kaybı önlendi

Yayın Tarihi: 23.12.2023 09:49
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 09:49

Sis-2 Operasyonu’nda kaçak sigara şebekesi çökertildi: 457 şüpheli gözaltına alındı

Türkiye genelinde yasa dışı tütün mamulü üretimi ve satışı yapan suç örgütlerine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde “Sis-2 Operasyonu” adı verilen büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 457 şüpheli gözaltına alınırken, 37 milyon liralık vergi kaybının önüne geçildi.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Operasyonda, 13 milyon 91 bin 486 doldurulmuş makaron, 9 milyon 319 bin 210 boş makaron, 81 bin 30 paket sigara, 8 ton 908 kilogram tütün mamulü, 9 bin 429 puro, 12 bin 913 elektronik sigara ve likiti, 9 bin 239 sahte bandrol, yasa dışı sigara imalatında kullanılan sanayi tipi 41 makaron doldurma makinesi ele geçirildi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kaçakçılıkla ve kaçakçılarla mücadele etmek, kayıt dışı ticaretin önüne geçmektir. Elektronik eşyadan tütün ve alkole, tarihi eserden akaryakıta, birçok başlıkta kaçakçılara yönelik operasyonlarımız hız kesmeden devam ediyor. Kaçakçılık yoluyla rant elde etmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve Gelir İdaresi Başkanlığımız çalışanlarını tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Hiçbir suçlu sis perdesi arkasına saklanamayacak. Aziz milletimizin duaları ve kahraman güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz.” dedi.

Yerlikaya, operasyona ilişkin görüntüleri de paylaştı.

operasyon

KAÇAK SİGARA TİCARETİ BÜYÜK BİR SORUN

Yasa dışı tütün mamulü üretimi ve satışı, Türkiye’de hem sağlık hem de ekonomi açısından büyük bir sorun teşkil ediyor. Kaçak sigara ticareti, devletin vergi gelirlerini azaltırken, tüketicilerin de sağlığını tehlikeye atıyor. Kaçak sigaraların içerisinde arsenik, kurşun, katran, karbonmonoksit gibi zararlı maddeler bulunuyor. Bu maddeler, akciğer kanseri, kalp hastalıkları, felç, astım, bronşit gibi ciddi hastalıklara yol açabiliyor.

Bu nedenle, yasa dışı tütün mamulü üretimi ve satışı yapanlara karşı sürdürülen operasyonlar, hem devletin hem de vatandaşın yararına oluyor. Sis-2 Operasyonu da bu kapsamda değerlendirilebilir.