DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.155.136,19 -0,61%

Şırnak'ta PKK Katliamı Anısına Türk Bayrağı Asıldı

37 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından katledilenlerin anısına Türk bayrağı asıldı ve dualar edildi.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 15:42
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 15:42

Şırnak'ta PKK Katliamı Anısına Türk Bayrağı Asıldı

Şırnak'ta acı anmalar

Şırnak'ın Güneyce köyündeki Berman mezrasında, 37 yıl önce PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, katliamın yıl dönümünde bir araya geldi.

Türk bayrağı ve dualar

Olayda ailesinden 12 kişiyi kaybeden Şehmuz Güngör (63), akrabalarıyla birlikte saldırının meydana geldiği eve Türk bayrağı astı. 21 Eylül 1987 tarihindeki saldırıda hayatını kaybedenler için köy meydanında Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Unutulmaması için etkinlikler sürecek

Güngör, her yıl düzenleyecekleri etkinliklerle bu acı olayın unutulmamasını sağlamak istediklerini vurgulayarak, terör örgütü PKK'ya karşı tepkilerini dile getirdi. "Bu Türk bayrağı altında yaşayanlar her zaman burada olacaklar. Biz yaşadıkça buraya geleceğiz,” dedi.

Fatma Güngör'ün mesajı

Fatma Güngör, hayatını kaybedenleri anmak ve teröre karşı durduklarını göstermek amacıyla toplandıklarını belirterek, "Hainlere karşı bayrağımızı dalgalandırıyoruz,” şeklinde konuştu. Ayrıca, masumları katledenler arasında fark görmediklerini ifade etti.

Geçmişin derin izleri

Kendi de o saldırı sırasında 13 yaşında olduğunu belirten Beşire Güngör, o dönem yetim kalan çocukları sahiplendiğini ve büyüttüğünü aktardı. Ayrıca; terör saldırısında annesi, babası ve yeğenlerini kaybeden Hanım Güngör de her yıl anma için köyde olduklarını ifade etti.

Katılımcılar arasında yer aldılar

Anma programına Kumçatı Belde Belediye Başkanı Cemal Demir, Kumçatı Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Hüseyin Önal ve hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Katliamda, Rıfat (80), Emine (70), Sait (35) ve diğer aile üyelerinin yıllar sonra bile derin bir acı bıraktığı vurgulandı.

Bu etkinlikler, hem geçmişin acı hatıralarını yaşatmak hem de terörü lanetlemek amacıyla düzenleniyor.