DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,11 -0,12%
ALTIN
2.862,23 -1,26%
BITCOIN
2.162.736,01 -0,53%

Şırnak'ta Pençe-Kilit Harekatı Şehidi Törenle Anıldı

Şırnak'ta Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp için düzenlenen tören büyük bir hüzünle gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 07.08.2024 20:47
Güncelleme Tarihi: 07.08.2024 20:47

Şırnak'ta Pençe-Kilit Harekatı Şehidi Törenle Anıldı

Şırnak’ta Şehit Töreni Düzenlendi

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde arama tarama faaliyetleri sırasında, terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp için Şırnak’ta bir tören düzenlendi.

Törenin Gerçekleştiği Yer

Tören, 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirildi ve katafalka konuldu. Törene katılanlar, şehidimize saygı duruşunda bulundu. Ardından şehidin öz geçmişi okundu.

Cenaze Töreni Ve Uğurlama

Duanın okunmasının ardından, şehidin naaşı ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na götürüldü. Habip Murat Alp’in cenazesi hava yoluyla Kırşehir’e uğurlandı.

Törene Katılanlar

Basına kapalı bir şekilde gerçekleştirilen törene, Şırnak Valisi Cevdet Atay, 48. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hatip, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Vali Yardımcısı Talha Altuntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ve diğer kurum temsilcileri ile askerler katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı Açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, şehidin, bölücü terör örgütü mensupları tarafından arama tarama faaliyeti sırasında açılan taciz ateşi sonucu hayatını kaybettiği belirtilmiştir.