DOLAR
34,23 -0,09%
EURO
37,58 -0,13%
ALTIN
2.920,52 -0,03%
BITCOIN
2.141.379,8 0,06%

Sinop ve Çevresinde Adli Yıl Açılış Törenleri Düzenlendi

Sinop, Tokat, Kastamonu ve Amasya'da yeni adli yıl için düzenlenen törenlerde adalet vurgusu yapıldı.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 16:05
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 16:05

Sinop ve Çevresinde Adli Yıl Açılış Törenleri Düzenlendi

Yeni Adli Yıl Törenleri

Sinop, Tokat, Kastamonu ve Amasya'da 2023-2024 adli yılı açılışı için çeşitli törenler gerçekleştirildi. Sinop’taki etkinlik, Hükümet Meydanı’nda, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Sinop Töreni

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Pektaş, konuşmasında yargı erkinin devletin üç temel güç unsurundan biri olduğunun altını çizerek:

"Adalet, bireyler ve toplumların geleceğinin teminatıdır. Güçlü bir yargı, demokrasinin ve temel hakların en büyük güvencesidir."

Bunun yanı sıra, Sinop Barosu Başkanı Funda Öztürk Altuntaş, adaletin sağlanması için kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti.

Tokat’taki Etkinlik

Tokat'ta düzenlenen törende, Baro Başkanı Volkan Bozkurt, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi. Bozkurt, konuşmasında hukuk devleti vurgusu yaparak:

"Biz, hak ihlallerine karşı her zaman adaletin yanında yer alacağız."

Kastamonu’da Kutlamalar

Kastamonu'da ise Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kastamonu Barosu birlikte çelenk sundu. Başsavcı Vekili Özgür Özen, görevi başında şehit olan polis memurunu andı ve yeni yılın adliye teşkilatına faydalı olmasını diledi. Kastamonu Barosu Başkanı Özgür Demir, son yıllarda artan hakim ve savcı sayısına dikkat çekti.

Amasya’da Adalet Vurgusu

Amasya'daki açılış, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman ve Baro Başkanı Bahadır Tekeş’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Tekeş:

"Adaletin olmadığı bir toplumda bireylerin haklarından bahsedilemez."

Yılın tüm hukuk camiası için başarılı geçmesini dilediği etkinliklerde, hakim, savcı, avukatlar ve adliye personeli bir araya geldi.