Sinop'ta Lakerda Üretimi Hız Kazandı
Sinop'ta balıkçılar, iri palamutlardan üretilen coğrafi işaretli lakerda yapımına start verdi. Denize açılan balıkçıların ağlarına takılan torik balıkları, yaz aylarında tüketilmek üzere lakerda haline getiriliyor.
Coğrafi İşaret Tescili
Geçtiğimiz yıl Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillenen lakerda, sezona özgü olarak ilk ürünleriyle tezgahlar da yer aldı. Kavanoz fiyatı ise 1200 lira olarak belirlendi.
Balıkçı Yorumları
Balıkçı İbrahim Gündoğdu, palamut bolluğunun oluştuğu bu dönem zarfında lakerda yapımına erken adım attıklarını belirtti. Gündoğlu, "Palamut bolluğu lakerda fiyatlarını olumlu yönde etkiler. Yılın ilk lakerdalarını, geçen yılki fiyatlarla satışa sunmaya başladık. Çünkü palamut fiyatları bu yıl düşük seviyelerde," dedi.
Bunun yanı sıra Gündoğdu, lakerdaya olan ilginin her zaman yüksek olduğunu dile getirerek, "Bu yıl da palamut bolluğu nedeniyle talepler yoğun. Erken başladığımız üretimle sezonun ilk lakerdalarını satışa çıkardık," şeklinde konuştu.