DOLAR
34,19 -0,09%
EURO
37,92 0,51%
ALTIN
2.913,7 -0,64%
BITCOIN
2.169.235,3 0,57%

Sınır Tanımayan Gazeteciler Paris'te Gazze'deki Meslektaşlarının Öldürülmesine Karşı Eylem Düzenledi

Paris'te düzenlenen eylemde gazetecilerin Gazze'deki saldırılardan korunması talep edildi.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 15:41
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 15:41

Sınır Tanımayan Gazeteciler Paris'te Gazze'deki Meslektaşlarının Öldürülmesine Karşı Eylem Düzenledi

Sınır Tanımayan Gazeteciler'den Paris'te Önemli Eylem

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen gösteride, İsrail ordusunun Gazze'deki gazetecilere yönelik saldırılarına karşı güçlü bir duruş sergiledi.

Farkındalık Yaratmak İçin Eylemler Düzenleniyor

RSF, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Filistinli gazetecilerin korunması ve Gazze'de hayatını kaybeden basın çalışanlarını anmak amacıyla bugün farklı ülkelerde eylemler gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Eyfel Kulesi Yakınında Protesto

Paris'te, Eyfel Kulesi'nin yakınındaki İnsan Hakları Meydanı'nda bir araya gelen eylemciler, "Gazze'de gazetecilerin öldürülme hızını göz önünde bulundurursak bu ritimle yakında sizi bilgilendirecek kimse kalmayacak" ifadesinin yer aldığı pankartlar taşıdı. Eylemciler ayrıca, kan lekelerini sembolize eden kırmızı boyalarla bezeli "basın" yazılı beyaz yelekler giyerek, meydanda kurdukları çadırı bu yeleklerle kapladı.

RSF Direktörü'nden Sert Açıklamalar

Etkinlikte, RSF'nin resmi web sitesine göre konuşan RSF Direktörü Thibaut Bruttin, "Gazze'deki gazeteci katliamı durmalı" diyerek duruma dikkat çekti. Bruttin, son bir yıl içinde Gazze'de 130'dan fazla gazetecinin hayatını kaybetmesinin, bölgedeki medya özgürlüğü için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Bilgi Edinme Hakkı Tehlikede

Bruttin, İsrail'in saldırılarının yalnızca Filistin'deki medya kuruluşlarını değil, aynı zamanda uluslararası kamuoyuna da etkide bulunduğunu vurgulayarak, "İnsanlar, dünyanın en çok izlenen çatışma alanlarından bağımsız ve özgür bilgi alma haklarından mahrum kalıyorlar" dedi. Kendisi, Gazze'deki gazetecilerin korunması, cezasızlığın sona ermesi ve bölgedeki yabancı gazetecilere erişimin sağlanması çağrısında bulundu.