DOLAR
34,26 0%
EURO
37,39 0,05%
ALTIN
2.917,6 0,03%
BITCOIN
2.259.441,16 0%

Sınır Tanımayan Doktorlar Gazze'de İnsanların Dramatik Durumunu Gündeme Getirdi

Gazze'de Sınır Tanımayan Doktorlar, acımasız saldırılar altında sıkışan insanların durumunu açıkladı ve ateşkes çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 22:27
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 22:27

Sınır Tanımayan Doktorlar Gazze'de İnsanların Dramatik Durumunu Gündeme Getirdi

Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze'deki İnsanlar Saldırılar Altında

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail'in artan hava saldırıları nedeniyle Gazze'de yaşayan insanların büyük bir tehlike altında olduğunu duyurdu. Örgüt, acımasız bombardımana maruz kalan bu bireylerin çaresizlik içinde sıkıştığını vurguladı.

Hastane Hedef Alındı

MSF'nin sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, 14 Ekim tarihinde İsrail'in, MSF destekli Aksa Şehitleri Hastanesi alanında yerinden edilmiş insanları hedef aldığını belirtti. Bu saldırı sonucunda 65 kişi yaralanırken, 5 kişi de hayatını kaybetti.

Yüksek Sayıda Saldırı

Paylaşımda, Aksa Şehitleri Hastanesi'nin bu yıl 7 kez bombalandığı, bunlardan üçünün son bir ayda gerçekleştiği belirtildi. Gazze'deki sağlık tesislerine yönelik tekrarlanan saldırıların sona ermesi gerektiği ifade ediliyor.

Ateşkes Çağrısı

MSF, sağlık yapılarının ve personelinin korunması gerektiğini söylerken, tarafların hastane alanlarına saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. "Gazze'deki insanlar acımasız bombalamalar altında sıkışmış durumda. Bu kan dökülmesini durdurmak için şimdi bir ateşkes gerekiyor." denildi.

Hemşire Eliza Sabatini'nin Açıklamaları

MSF hemşiresi Eliza Sabatini, yaşananların "bir yıkım sahnesi" gibi olduğunu ifade etti. Sabatini, "İnsanlar uyurken çadırlar alev aldı. Hastane, 10 çocuk ve 8 kadın da dahil olmak üzere 40 hastayı tedavi etti. Çocukların çoğunda ciddi yanıklar var. Kapasite yetersizliği nedeniyle 25 yaralı daha sevk edilmek zorunda kaldı." şeklinde konuştu.