DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.246.008,65 -0,16%

Singapur Dışişleri Bakanı Balakrishnan'dan Gazze İçin Ateşkes Çağrısı

Balakrishnan, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek derhal ateşkes talep etti ve Singapur'un yardım taahhütlerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 22:14
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 22:14

Singapur Dışişleri Bakanı Balakrishnan'dan Gazze İçin Ateşkes Çağrısı

Singapur Dışişleri Bakanı'ndan Gazze'ye Acil Ateşkes Çağrısı

Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan, son günlerde Gazze'de hızla kötüleşen insani durumu değerlendirerek, derhal bir ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı. Balakrishnan, New York'ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yaşanan krizle ilgili derin kaygılarını aktardı.

Çatışmaların Artışı ve İnsan Kaybı

Orta Doğu, Ukrayna ve Sudan gibi bölgelerde artan gerginliğe dikkat çeken Balakrishnan, "Masum insanların hayatını kaybetmesi içler acısı. Büyük güçler arasındaki güven eksiliği ve buna bağlı küresel liderlik açığı, bu çatışmalara etkili ve barışçıl çözümler bulmayı daha da zorlaştırıyor" dedi.

İnsani Yardım Taahhüdü

Singapur hükümetinin Gazze için 17 milyon doları aşkın insani yardım yapacağını belirten Balakrishnan, Gazze'deki Filistinlilere destek sağlama konusundaki kararlılıklarını yineledi. Ayrıca, derhal bir ateşkes sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

İklim Değişikliği ile Mücadele

İklim değişikliği konusuna da değinen Balakrishnan, bu alanda uluslararası işbirliğinin hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Singapur'un iklim değişikliği etkilerine karşı savunmasız olduğunu belirten bakan, ülkesinin 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefinde kararlı olduklarını açıkladı.