DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
38,04 0,25%
ALTIN
2.885,19 -0,37%
BITCOIN
2.158.325,48 -0,08%

Sinan Ateş Cinayeti Bilirkişi Raporu Dava Dosyasına Eklenildi

Sinan Ateş cinayetinde tetikçi Eray Özyağcı'nın ateş ettiği belirtilen bilirkişi raporu dava dosyasına girdi.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 13:59
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 13:59

Sinan Ateş Cinayeti Bilirkişi Raporu Dava Dosyasına Eklenildi

Sinan Ateş Cinayeti Üzerine Bilirkişi Raporu

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine dair hazırlanan bilirkişi raporu, dava dosyasına eklendi. Raporda, olay anını gösteren güvenlik kameralarına dair detaylı analizler yer aldı.

Ankara'da Devam Eden Dava

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen davada, 22 sanık "tasarlayarak kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten öldürmeye yardım" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlamalarıyla yargılanıyor. Bilirkişi raporuna göre, cinayetin işlediği Kızılırmak Mahallesi'ndeki iş yerinin kamera kayıtları detaylı bir şekilde incelendi.

Olayın Seyri

Raporda, tetikçi Eray Özyağcı'nın olaya yönelik yaklaşık 35 dakika boyunca olay yerinde beklediği belirtildi. Saat 13.34'te, Ahmet Keçik ve Selman Bozkurt'un geldiği anlarda Özyağcı'nın ateş açtığı ve Sinan Ateş'in yere düştüğü kaydedildi. Eray Özyağcı'nın, Ateş'ten sonra Bozkurt'a da ateş etmek suretiyle yaraladığı bilgisi aktarıldı.

Raporun değerlendirmelerinde, "Özyağcı'nın Ateş'e defaten ateş ettiği ve başka bir kişinin Ateş'e ateş etmediği görülmektedir. Ayrıca Keçik'in, yerde yatan Ateş'in üzerinden tabanca alarak Özyağcı'nın kaçtığı tarafa ateş ettiği tespit edilmiştir" denildi.

Duruşma Hakkında Bilgiler

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde, Çankaya ilçesindeki Kızılırmak Mahallesi'nde uğradığı silahlı saldırının sonucunda hayatını kaybetmişti. Dava süreci devam ederken, 30 Eylül tarihinde duruşmaya devam edileceği bildirildi.