DOLAR
34,14 0,05%
EURO
38,16 0,07%
ALTIN
2.924,93 -0,37%
BITCOIN
2.244.122,08 0,11%

Sigaraya 8 TL zam! O tarihte devreye giriyor

Açıklanacak olan enflasyon rakamlarına göre ÖTV'de artış yapılacak iken bu durumda sigara fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Bu zammın ise yapılan hesaplamalarda 3 TL- 8 TL arasında değişkenlik göstereceği hesaplanmış bulunuyor.

Yayın Tarihi: 22.06.2024 14:16
Güncelleme Tarihi: 22.06.2024 14:16

Sigaraya 8 TL zam! O tarihte devreye giriyor

Geçtiğimiz senelerde sigaraya seneden 2 kere zam yapılmaktaydı. Son senelerde mevcut enflasyon artış ile maliyet rakamların altına düşüş gösteren sigara fiyatlarına ardı arkası kesilmeyen zamlar gelmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda yapılan zam akabinde sigara fiayalarına ÖTV zammı da Temmuz ayında gelecek. Açıklanacak olan enflasyon rakamlarına göre ÖTV'de artış yapılacak iken bu durumda sigara fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Bu zammın ise yapılan hesaplamalarda 3 TL- 8 TL arasında değişkenlik göstereceği hesaplanmış bulunuyor. 

Sİgara fiyatlarına yeni zam için sektörel kaynaklardan gelen açıklamaya göre tarih 4 Temmuz olacağı belirtildi. 

tll

Her 6 ayda bir sigara fiyatları Ocak ve Temmuz ayındaki ÜFE'ye göre artış gösteriyor. Enflasyon kaynaklı olarak, üretimin maliyet altında kalmaması adına sağlanan bu düzenlemeden en çok etkilenen ise tiryakiler oluyor. Sigara fiyatlarıa yapılan zammın diğer bir sebebi de sigara tüketimini caydırmak olarak gösteriliyor.

SİGARA ZAMMI NE KADAR?

Her 6 ayda bir artış gösteren sigara fiyatları 4 Temmuz da tekrardan artacak. Vatandaş sigaraya ne kadar zam geleceğini merak ederken,  sigara fiyatlarında 3 TL ile 8 TL arasında değişen oranlarda artış görülecek. 

tll

EN PAHALI VE EN UCUZ SİGARA FİYATLARI

Yapılacak olan zam ile birlikte en düşük sigara fiyatının 66 TL olacağı ve en yüksek fiyatın ise 75 TL'ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Mevcut zam ise 4 Temmuz da uygulamaya koyulacak. 

SİGARA ZAMMI DEVAM EDECEK Mİ?

Enflasyon rakamlarının hat safhada yükselişinin devam ettiği şu günlerde sigara zammının enflasyon düşüşü ile birlikte sadece ÜFE zammına maruz kalacağı belirtilirken, senede 2 kere zam uygulaması ancak enflasyonun düzene girmesi ile sağlanacağı biliniyor.