DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.117.061,82 0,96%

Sigaranın korkunç zararı ortaya çıktı! Daha önce bunu hiç duymadınız: Ağızları açık bırakacak

Uzun zamandır sigara tüketiyorsanız dikkat! Bunu duyunca şok olacaksınız! Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 06.07.2024 22:43
Güncelleme Tarihi: 06.07.2024 22:43

Sigaranın korkunç zararı ortaya çıktı! Daha önce bunu hiç duymadınız: Ağızları açık bırakacak

Uzunca yıllardır sigara içen adam hastaneye kaldırıldığında şoktaydı. Alınan bilgiye göre bu şahsın boğazında kıllar çıkmaya başladı. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

BOĞAZINDA KILLANMA OLUŞTU

Uzun zamandır sigara içme geçmişi olan 52 yaşındaki Avusturyalı sigara tiryakisi, ses kısıklığı, nefes darlığı, nefes almada zorluk ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu. Muayene sırasında doktorlar, adamın sigara içmekten dolayı boğazında kıllar olduğunu gördü. Sigara içmek çok ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Sigara, ülkemizde her yıl 85.000 kişinin ölümüne yol açan kansere sebebiyet vermekte ve sonuç olarak artık boğaz kılları da ortaya çıkmaktadır. American Journal of Case Reports'ta yer alan bir bültene göre, 52 yaşındaki bir adamın hayatı sigaradan dolayı karardı. On yedi senedir günde bir paket sigara içen adam hastaneye başvurdu. Ses kısıklığı, nefes almada zorluk ve öksürükten dolayı hastaneye kaldırıldı. Hasta hemen orada tedavi altına alındı ​​ve boğazında kıl olduğu görüldü. Alınan bilgiye göre bu şahsın boğazındaki saçlara bakteri bulaştığı belirlendi.

Boğazında Kıllanma Oluştu

Antibiyotik tedavisi başlandı. Adam sigara içmeyi bıraktı. Uzmanlar riskli bir ameliyat yaparak lazer kullanarak kıl köklerini yaktı. Sorun çözüldü. Bu işlemden sonra saçların artık büyümediği görüldü. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Profesör Çigdem Kalaycık Ertugay, olayı Hürriyet gazetesine değerlendirerek şöyle konuştu: "Kıl folikülü oluşumu ve saç büyümesinde aynı anda farklı moleküler yollar rol oynar. Bu yollardan bazıları hava yolu epitelinde (solunum sisteminin özel bir dokusu) meydana gelir. Maruz kalmayla lokal olarak artabileceği için sigara içmek solunum yollarının iltihaplanmasına neden olabilir, hücrelerin saç köklerine dönüşmesine sebebiyet verebilir."