DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.118.156,64 0,91%

Sigara ve alkolü bırakmak farz oldu! Winston, Camel, Monte Carlo içenler yandı

Sigara ve alkol fiyatlarına uygulanan zamlar konusunda geçtiğimiz gün açıklanan ve bugün itibari ile yürürlüğe girecek olan artış, vatandaşın cebine 9- 10 TL’lik bir artış şeklinde yansıyacak.

Yayın Tarihi: 04.07.2024 13:18
Güncelleme Tarihi: 04.07.2024 13:18

Sigara ve alkolü bırakmak farz oldu! Winston, Camel, Monte Carlo içenler yandı

Ekonomi konusunda yaşanan istikrarsızlık, enflasyon rakamlarının artışına mahal vermeye devam ediyor. Tüketicinin günlük yaşamını etkileyen en büyük zamlar senede 2 kere hesaplanan ÖTV artışları olarak bilinirken, Temmuz ayı itibari ile TÜİK açıklaması sonrasında sigara ve alkol vergi artışları yakından takip ediliyor. Sigara ve alkol fiyatlarına uygulanan zamlar konusunda geçtiğimiz gün açıklanan ve bugün itibari ile yürürlüğe girecek olan artış, vatandaşın cebine 9- 10 TL’lik bir artış şeklinde yansıyacak. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere JTI gurbuna dev zam yapıldı. Camel, Winston, LD, Monte Carlo gibi tercih edilen markaları bünyesinde barındıran firma sigara fiyatlarında zamlı tarifesini açıkladı. Mevcut zam oranınbugün itibari ile yürürlüğe konuldu.

SİGARAYA ÖTV ZAMMI

ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) düzenlemeleri Temmuz boyunca vatandaşın cebini zorlayacağa benziyor. Sigara firmalarının bu vergi artışlarını satış fiyatlarına doğrudan ekleyeceği beklenirken, ilk açıklama JTI’den geldi. Yapılan açıklama sonrasında en ucuz sigara paketinin bile 67 TL'ye kadar yükseleceği belirtildi.

tll

Sigara zammının yanı sıra, alkollü içeceklere uygulanan ÖTV artışları da devreye alınacak. Bu kapsamda Yüzde 45 alkol derecesine sahip 1 litrelik rakının ÖTV'si 478,13 liradan 571,37 liraya çıkarken, bu da rakı fiyatlarına en az 100 TL zam olarak yansıyacak.

Sigara zammı konusunda ilk açıklama JTI’den gelmişken her markada farklı zam uygulamasının devreye alındığı ve 8-9-10 TL’lik zammın bugün itibari ile devreye alındığı belirtildi. JTI bünyesinde yer alan markaların Slender üretimi olanları 67 TL’den satılacak iken, Yellow- Blue, Black, White serileri de 70- 78 TK aralığında raflarda yer alacak. Alkol zammı ile alakalı yapılacağı kesin olsa da marka ve firmalardan herhangi bir tutar açıklaması yapılmadı. Ancak Temmuz ayının ilerleyen günlerinde yeni zamlı fiyatlarının açıklanacağı tahmin ediliyor..