Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Şifa çorbası diye geçiyor... 150 gr ıspanak bu tarif için yeterli!

Kış ayları yaklaşmışken şifa dolu bir çorba içmek istiyorsanız, sadece 150 gr ıspanak yeterli. Hem lezzetli hem de vitamin dolu olan bu tarif, akşam sofralarınızı süsleyecek. İşte vitamin dolu ıspanaklı çorba tarifi...

Yayın Tarihi: 25.12.2023 10:28
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 10:28

Şifa çorbası diye geçiyor... 150 gr ıspanak bu tarif için yeterli!

Kış aylarında sürekli hasta oluyor ve iyileşmezi destekleyecek hem lezzetli hem de şifa dolu bir çorba arayışına giriyorsanız, ıspanaklı çorba tarifi tam olarak size göre! Bildiğiniz ve internette gördüğünüz tüm ıspanaklı çorba tariflerini bir kenara bırakın. Bu tarif tüm vitamin deposu ürünlerin harmanlanarak yapıldığı yeni bir tarif. Hem lezzetli hem de şifa dolu ıspanaklı çorba tarifini için 30 dakikanız ayırmanız yeterli. 10 dakikada hazırlayacağınız, 20 dakikada pişirceğiniz ıspanaklı çorba tarifi sayesinde 4 - 6 kişilik yemeğinizde hazır. İşte kış aylarınızın vazgeçilmezi olacak, yaptıkça sürekli yapmak isteyeceğiniz lezzetli pratik ıspanaklı çorba tarifinin detayları...

ISPANAKLI ÇORBA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 150 gr ıspanak
  • 4 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde 
  • 1 yumurtanın sarısı 
  • Yarım Türk kahvesi fincanı tel şehriye 
  • Tuz 
  • Üzeri içinse; tereyağı, kırmızı toz biber 

ISPANAKLI ÇORBA TARİFİ

ISPANAKLI ÇORBA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. İlk etapta ıspanakları doğrayarak, 1 litre suyun içersine 5 dakika kadar haşlamamalısınız.
  2. Yoğurt, un ve yumurta üçlüsünü karıştırma kabının içersine alarak güzelce çırpmalı, daha sonra ıspanağın haşlama suyundan bir kepçe eklenerek daha hızlı şekilde çırpınmalıdır. Böylelikle çorbanızın terbiyesi ılımış olacaktır. Yoğurdun kesilmemesi için bu işlemi muhakkak yapmalısınız. 
  3. Ispanaklarınızı haşlandıktan sonra hazırladığınız terbiyeyi ıspanağın içerisine çırparak ekleyin. Kaynadıktan sonra ise yarım Türk kahvesi fincanı tel şehriyenizi ekleyip tuzunuzu ayarlayın.
  4. Şehriyeleriniz yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  5. Ispanaklı çorbamız artık servise hazır.
  6. Kaselere aldıktan sonra dilerseniz ıspanaklı çorbanızın üzerine tereyağında kızdırmış olduğunuz biberi gezdirip sıcacık servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun. 

ISPANAKLI ÇORBANIN PÜF NOKTALARI NELER?

Yoğurtlu çorba yapmanın en önemli püf noktası, terbiyesinin kesilmemesidir. Terbiyesi kesildiği noktada yaptığınız çorbadan beklediğiniz lezzeti almanız mümkün değildir. Bunu önlemek için ise iki farklı noktaya dikkat edebilirsiniz. İlk etapta terbiyeyi ilave etmeden önce muhakkak çorbanın suyuyla yoğurdu ılıtmalısınız. Diğer bir nokta ise yoğurdu ilave ettikten sonra çorbanın içersine tuzu ilave etmeniz. Bu iki püf noktaya dikkat ederseniz ıspanaklı çorba tarifiniz tam kararında ve lezzetinde olacaktır.