Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Şiddetli yağışlar heyelana yol açtı! Üç kişi hayatını kaybetti

Japonya'nın Ehime eyaletinde şiddetli yağışların neden olduğu heyelanda üç kişi yaşamını kaybetti.

Yayın Tarihi: 14.07.2024 10:39
Güncelleme Tarihi: 14.07.2024 10:39

Şiddetli yağışlar heyelana yol açtı! Üç kişi hayatını kaybetti

Japonya'nın çeşitli bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlar, Ehime eyaletinde büyük bir felakete yol açtı. 12 Temmuz’da Matsuyama kentinde meydana gelen heyelanda üç kişi yaşamını kaybetti. Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen bu olay, bölgedeki yerleşim yerlerini ve altyapıyı ciddi şekilde etkiledi.

Japonya basınında yer alan haberlere göre, Ehime’ye bağlı Matsuyama kentinde aşırı yağışlar nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Bu heyelan, yaklaşık 50 metre genişliğinde ve 100 metre yüksekliğinde devasa bir toprak yığını oluşturdu. Bölgedeki itfaiye yetkilileri, bir ahşap evin heyelan altında kaldığını ve aynı aileden üç kişinin kaybolduğunu tespit etti.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

Heyelan sonrası, gevşeyen zemin nedeniyle müstakil evler ve apartmanlarda toprak yığınları oluştu. Bu durum, arama kurtarma çalışmalarını oldukça zorlaştırdı. Yerel belediye, arama kurtarma görevlilerinin bir günden fazla süren çabaları sonucunda, kaybolan üç kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı. İtfaiye yetkilisi, arama kurtarma çalışmaları sırasında yaşadıkları zorlukları, "kaybolanları kurtarma arzusuyla çalışsak da dizlerimize kadar çamur ve toprak içinde yürümek çok zordu" şeklinde ifade etti.

METEOROLOJİK UYARILAR VE TEDBİRLER

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), ülkenin batı kıyısı eyaletlerine yönelik aşırı yağış ve toprak kayması uyarıları yapmıştı. Ancak, yapılan uyarılara rağmen, aşırı yağışların sebep olduğu bu felaket önlenemedi.

Heyelanın, Japonya'da tarihi sit alanı olarak korunan Matsuyama Kalesi'nin yer aldığı dağın eteğinde meydana gelmesi, olayın önemini daha da artırdı.