DOLAR
34,26 -0,04%
EURO
37,63 0,05%
ALTIN
2.889,28 -0,16%
BITCOIN
2.130.753,96 0,22%

Siber Dünyada Suçla Mücadele: Uygunsuz Paylaşım Yapan İki Kişi Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Telegram ve Discord'da uygunsuz içerik paylaşan iki kişinin yakalandığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 19:53
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 19:53

Siber Dünyada Suçla Mücadele: Uygunsuz Paylaşım Yapan İki Kişi Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Devam Ediyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformları Telegram ve Discord üzerinde uygunsuz içerikler paylaşan iki şahsın yakalandığını duyurdu.

Kapsamlı Operasyon

Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, "C31K" adındaki grubun yöneticilerinden biri olduğu belirtilen E.K. ve A.T. isimli şahısların tespit edildiğini ifade etti.

Çocukların Korunması Öncelik

E.K. adlı şahsın Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığını, A.T. adlı şahsın ise İstanbul'da yakalandığını belirten Yerlikaya, her iki kişinin ifadelerinin Cumhuriyet Savcısı ve psikolog eşliğinde alınacağını açıkladı.

Toplumumuz İçin Tehdit, Acımayacağız

Yerlikaya, sosyal medyadaki zararlı içeriklerin toplum üzerinde yarattığı olumsuz etkilere değinerek, şunları kaydetti: "Sosyal medyada, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu zehirlemeye çalışanlara acımayacağız. Bu tür deviant davranışlar sergileyenlerin peşindeyiz."

Adalet Yerini Bulacak

"Siber dünyanın hangi köşesinde olursa olsun, suç işleyenlerin peşine düşeceğiz. Aziz milletimize söz veriyoruz, kadına şiddet ve cinsel istismara karşı Mücadelemiz her alanda devam edecektir. Bizim, kaybedecek tek bir çocuğumuz yoktur," diyen Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personeliyle huzur ve güven sağlama taahhüt ettiklerini vurguladı.