DOLAR
34,04 0%
EURO
37,78 0,08%
ALTIN
2.797,15 0,15%
BITCOIN
2.108.462,47 -2,76%

SGK önerdi PTT ödemeyi patlattı! Annelere dev destek, 1 sene boyunca sürecek

Çalışan annelerin iş hayatındaki varlığını güçlendirmek ve kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla atılan yeni adımda, çocuklarının bakımını evde sağlayacak ve profesyonel bakıcı ile bunu yapacak kadınlara, maddi destek sağlanıyor

Yayın Tarihi: 17.05.2024 16:56
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 16:56

SGK önerdi PTT ödemeyi patlattı! Annelere dev destek, 1 sene boyunca sürecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa başlatılan yepyeni program sadece kadınları ilgilendiriyor. DOğum yapan annelere devlet tarafından bir çok ödeme sağlanırken, yeni başlatılan proje kapsamında ödemeler Euro üzerinden sağlanıyor. çalışan annelerin iş hayatındaki varlığını güçlendirmek ve kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla atılan yeni adımda, çocuklarının bakımını evde sağlayacak ve profesyonel bakıcı ile bunu yapacak kadınlara, maddi destek sağlanıyor Şimdilik sadece pilot illerde başlayan proje başvuruları için de belli başlı şartlar bulunuyor.

Doğum yapan ve izin süresi biten annelere, iş başlaması süresince sağlanacak destek çocukların bakımı için ödenecek ve çocuklarının bakımı için aylık 325 euro (yaklaşık 11 bin 378 TL) tutarında bir destek sunulacak. Bu destek, projenin uygulama süresi boyunca 12 ay devam edecek ve başvurular Haziran ayında başlayacak.

tl

ANNELERE YENİ DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI

Başlatılan iş birliği kapsamında pilot illerde yaşama şartının yanı sıra bazı şartlar da bulunuyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayan ve çocuğuyla hayatını aynı ikamette idame ettiren annelere SSK kapsamında sigortalı olması gerekliliği belirtilmiş bulunuyor. Esnek çalışma saatlerine uygun olmayan bu başvurular da çalışma şeklinin tam gün olması gerekiyor. Haziran ayından itibaren çocuğun0 -24 ay aralığında olması şartı da mevcut.

tl

BAKICI DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Bahsi geçen destek için başvuruda bulunacak bakıcılar için de arana bazı koşullar mevcut. En az 18 yaşında olması gereken bakıcının, bakacağı çocuk ile kan bağının bulunmaması gerekmekte. 0-36 ay arası çocuk bakımı ile alakalı olarak tüm sertifikalarının tam olması zorunluluğu mevcut iken ilgili bölümün okullarından mezun olma şartı da bulunuyor.

Annelerin iş ve aile hayatı arasında denge kurmaları konusunda destek olmayı sağlayacağı bilinen bu destek, kadınların istihdamını sağlayacak iken toplumsal cinsiyet eşitliğini de sağlayacak