Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

SGK'dan emeklilere 30.000 TL nakit fırsatı! Bu şartı sağlayan herkes alabilecek

Temmuz'da belli olacak maaş zamları öncesi Kurban Bayramı'ndan borçlu çıkan emekliler için harekete geçildi. Sosyal Güvenlik Kurumu destekli 30 bin liraya varan kredi imkanı duyurulurken, tüm emeklilerin bu fırsattan faydalanabileceği vurgulandı. İşte SGK destekli 30 bin lira emekli kredisinin tüm detayları...

Yayın Tarihi: 27.06.2024 15:04
Güncelleme Tarihi: 27.06.2024 15:04

SGK'dan emeklilere 30.000 TL nakit fırsatı! Bu şartı sağlayan herkes alabilecek

Emekli vatandaşlar için yaklaşan maaş zammının yanı sıra müjdeli bir haber daha geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekliye ek ödeme yapacağı bir kapıyı aralarken, zam öncesi tüm emekliler müjdeli haberden yararlanmak üzere araştırmalarına başladı. Emekliye 30 bin liraya varan ek ödemeyi duyuran SGK, tüm şart ve detayları da açıkladı. Bu kapsamda Haziran ayı bitmeden emeklilere ek bir ödeme imkanı daha sunulmuş oldu. 

Temmuz ayında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon verisi öncesi nefesler tutuldu. Temmuz’da yapılacak olan emekli maaş zammı için heyecanlı bekleyiş başlarken SGK, emekliye 30 bin lira ek ödeme duyurdu. Çeşitli bankalar üzerinden sağlanacak olan 30 bin liralık ek ödemenin detayları netleşirken emekliler bu fırsattan nasıl yararlanabileceğini merak etti. 

emekli kredi

Peki SGK destekli 30 bin liralık ödeme nasıl alınır? Emekliler SGK destekli 30 bin lira krediye başvuru nasıl yapacak? 

Türkiye’de emekli olan vatandaşlar için sevindirici haberler ardı ardına geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşı alanlara yönelik 30 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu. Kamu bankası Ziraat Bankası, özel bankalar Garanti Bankası ve İş Bankası tarafından sunulan 30 bin TL kredi imkanı, emeklilere maddi açıdan büyük kolaylıklar sunmak üzere hazırlandı. 

Emekliye SGK destekli 30 bin lira kredi verilecek! 

Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşı alan vatandaşları sevindiren bir adım attı. 10.000 lira gibi düşük bir miktarla koca bir ay geçinmek zorunda kalan emekliler için maaş zammı öncesi SGK, duyuru yaptı. Yapılan duyuruya göre, emekli maaşı alanlara 30 bin TL kredi ödemesi yapılacak. Söz konusu bu destek ise maaş zamları öncesi emekliye can suyu olacak. 

emekli 30 bin lira kredi

Bankalardan emekliye SGK destekli 30 bin TL kredi fırsatı! 

Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve İş Bankası tarafından sunulan 30 bin TL kredi imkanı emekli vatandaşlara önemli bir destek sundu. Emeklilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenen söz konusu 30 bin liralık kredide uygun faiz ve geri ödeme koşulları uygulanacak.

Emeklilere özel düşük faiz oranı sunacak olan bankalar, uzun vadeli ödeme planı çıkararak kolay geri ödeme imkanı sağlayaca. Ayrıca başvurular da online ya da banka şubeleri üzerinden bir çırpıda yapılabilecek.