DOLAR
34,07 -0,04%
EURO
38,02 -0,07%
ALTIN
2.881,22 -0,23%
BITCOIN
2.171.434,05 -0,9%

SGK bu şartları sağlayana 246 bin TL toplu para ödüyor! Dikkat sizin de hakkınız olabilir

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) son dönemde büyük miktardaki iadelerle ilgili müjdeli haber geldi. Açıklanan bilgilere göre, belirli koşulları sağlayan kişilere 246 bin TL'ye kadar toplu enjeksiyon iadesi yapılacak. Özellikle şikayetlerini tam olarak telafi edemeyen hastalar için bu hareket bir düzenleme şeklinde değerlendirilmektedir.

Yayın Tarihi: 30.06.2024 17:40
Güncelleme Tarihi: 30.06.2024 17:40

SGK bu şartları sağlayana 246 bin TL toplu para ödüyor! Dikkat sizin de hakkınız olabilir

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müjdeli bir haber paylaştı. Yapılan açıklamada, belirli koşulları sağlayanlara 246 bin TL'ye kadar yapılan enjeksiyon tutarı sabit olarak iade edilecek.

SGK, emekli olamayan öğrencilere seçenekler sunmaktadır. Bu duyuruda, sigorta prim günleri yönetime tabi olan 10 yaş üstü kişilerin yanı sıra, işten ayrılanlar adına sigorta primi ödeyenler ile adına sigorta primi ödeyen kişilere de bildirimde bulunuldu. işten çıkan insanlar var. İşten ayrılanlar sabit bir geri ödeme aldı. Bu durum SGK primi ödemiş olmasına rağmen yaş veya yaş şartını taşımadığı için emeklilik yardımından yararlanamayan kişiler için geçerlidir.

Toplu Para İadesi Nasıl Geri Alınır?

SGK bu şartları sağlayana 246 bin TL toplu para ödüyor

SGK'nın belirlediği kriterleri karşılayan vatandaşlar, öncelikli ödemeleri tek seferde alma olanağına sahip oluyor. Özellikle kayıtlı olmasanız bile yaş, kayıt tarihi gibi sigorta koşullarını sağlıyorsanız priminizi geri alabilirsiniz. Bu adım için özel bir uygulama kullanarak SGK ile iletişime geçmeniz yeterlidir.

Kimler Faydalanabilir?

Bu uygulamadan düzenli olarak SGK primi ödeyen ancak gereklilikleri tam olarak karşılamayanlar faydalanacak. Emeklilik tarihini geçmiş ve emekli olmaya hazırlanan kişiler, iş yeri kapanmış ancak o tarihten bu yana sigorta primi ödememiş kişiler ve vefat etmiş bir kişiden miras alma hakkına sahip kişiler kullanabilir. Ayrıca, diğer emeklilik şartlarını yerine getirmediği halde yüksek prim ödeyenlere de toplu para iadesi yapılabilecek.

Bu sayede Sosyal Güvenlik Kurumu, ayrılık sürecinde ortaya çıkabilecek her türlü mali sıkıntıya çözüm sunmaya ve karışıklıkları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Bu uygulama, prim ödeyenlere maddi rahatlık sağlayacak ve SGK sistemine olan güveni artıracaktır.