DOLAR
34,25 -0,04%
EURO
37,65 -0,06%
ALTIN
2.912,52 0,24%
BITCOIN
2.184.415,5 -1,89%

Sezai Temelli'den Kritik Değerlendirmeler

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM'de yapılacak kapalı oturum hakkında yaptığı açıklamalarda, Orta Doğu'daki insani dramı vurguladı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 12:59
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 12:59

Sezai Temelli'den Kritik Değerlendirmeler

Sezai Temelli'den Kapalı Oturum Açıklaması

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemini değerlendirerek kapalı oturum yapılacağına dair duyumlar üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Temelli, "Kapalı oturum yapılacakmış. Bize bilgi verilecekmiş. Sanki saklı bir şey var. Her şey dünyanın önünde olup bitmekte zaten." ifadelerini kullandı.

Orta Doğu'da Süren İnsani Drama

Temelli, İsrail'in 7 Ekim'de başladığı saldırıların yıl dönümüne dikkat çekerek Gazze'de 42 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini ve bunun bir soykırım olduğunu vurguladı. Ayrıca, Lübnan'da da benzer bir trajedi yaşandığını belirtti:

"İsrail saldırıları sonucunda Lübnan'da iki bine yakın insan hayatını kaybetti. İran ile İsrail arasındaki gerginlik bir savaşın eşiğine gelmiş durumda. Bölge, yangın yeri gibi ve bu yangından nasıl çıkacağını bilmiyor."

Barış Siyasetinin Önemi

Temelli, Türkiye'nin ihtiyacı olan çözüm sürecine vurgu yaparak, "Eğer Türkiye çözüm sürecine odaklanabilseydi, Kürt meselesinde demokratik bir çözüm sağlayabilseydi, bölgedeki barış siyasetini güçlendirebilseydi, bu tür fütursuz saldırılar gerçekleşmezdi." dedi.

Kadına Yönelik Şiddet Sorunu

Temelli, Türkiye'deki kadın cinayetlerine de sert tepki gösterdi. Bu yıl 292 kadının hayatını kaybettiğini belirterek, "Dün 6 kadın daha katledildi. Her cinayet sonrası hastaydı, alkollüydü gibi bahaneler öne sürülmesi kabul edilemez. Türkiye'deki kadın cinayetleri politiktir ve bu durum, erkek egemen zihniyetin bir sonucudur." ifadelerini kullandı.