DOLAR
34,09 -0,07%
EURO
37,92 0,05%
ALTIN
2.813,47 0,04%
BITCOIN
2.056.299,37 -0,4%

Şeyma Subaşı'nın başı büyük dertte! Bakanlık peşine düştü: Aldığı ceza yok artık dedirtti!

Ticaret Bakanlığı, medya patronu Acun Ilıcalı'nın eski eşi olan Şeyma Subaşı'na ait sosyal medya hesaplarında gizli reklamlar yayınlayarak ve bu ilanlardan elde etmiş olduğu gelirin vergisini ödemeyerek yasayı ihlal ettiğini belirledi.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 18:11
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 18:11

Şeyma Subaşı'nın başı büyük dertte! Bakanlık peşine düştü: Aldığı ceza yok artık dedirtti!

Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan bir çalışma kapsamında Acun Ilıcalı'nın boşandığı eşi Şeyma Subaşı'na ait sosyal medya hesapları hakkında inceleme başlatıldı. Subaşı'nın sosyal medya hesapları üzerinden gizli reklam yayınlayarak bu reklamlardan erde etmiş olduğu gelirden de vergi ödemeyerek yasayı ihlal ettiği belirlendi. 550 bin 59 lira ceza ödeyeceğini bilen Subaşı'nın gizli açıklaması birçok tepkiye neden oldu.

Şeyma Subaşı'nın başı büyük dertte

Acun Ilıcalı'dan ayrıldıktan sonra hala sosyal ağlarda yer alan Şeyma Subaşı, bu olayın ardından yapılan incelemenin ardından para cezasına çarptırıldı. Sosyal medya fenomenleri için yönelik denetimler yapan Ticaret Bakanlığı, bu hesaplardan aşırı kazanç elde edilmesinin önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Şeyma Subaşı'nın gizliden reklam yaparak vergi ödemediği öğrenildi.

Şeyma Subaşı'nın başı büyük dertte

Ticaret Bakanlığı, Şeyma Subaşı'nın farklı günlerde beş farklı markanın reklamını yayınladığını ve bunun üzerini örttüğünü tespit etti. Ticaret Bakanlığı'nın, yasayı çiğneyen ve reklam gelirlerinden vergi ödemeyen Subaşı'na 550 bin 59 lira tutarında para cezası kestiği bildirildi. Ürünlerinin tanıtımını yapan ancak bunların "reklam" olduğunu iddia etmeyen Subaşı, zaman zaman tepkilere neden olan haberlerle karşımıza çıkıyor. Kıyafetten takıya kadar pek çok ürünü düzenli olarak sosyal medya hesaplarında paylaşan Şubaşı'nın yayınladığı gizli reklamı tepki çekti.