Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Şerbetinde boğulacağınız ıslak kurabiye tarifinin püf noktası ifşa oldu! Ustalar bu sırrı yıllardır saklıyormuş

Şerbetinde boğulacağınız, lezzetli mi lezzetli ıslak kurabiye tarifi duyuruldu. Annelerin vazgeçilmez tarifleri arasında olan ıslak kurabiyenin, 40 yıllık ustalar tarafından saklanan tüm sırrı açığa çıktı. Bu sırra dikkat ederseniz, evinizde lezzetli mi lezzetli kıyır kıyır ıslak kurabiyenizi yapabilirsiniz. Aynı browni tadından mükemmel lezzetteki ıslak kurabiye tarifi...

Yayın Tarihi: 25.12.2023 20:20
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 20:20

Şerbetinde boğulacağınız ıslak kurabiye tarifinin püf noktası ifşa oldu! Ustalar bu sırrı yıllardır saklıyormuş

Evinizde lezzetli mi lezzetli ıslak kurabiye yapmak isteyenler; müjde! Ustaların yıllardır sakladığı o büyük sır açığa çıktı. Bu tarif sayesinde ıslak kurabiyeleriniz adeta şerbetinizin içersinde yüzecek. Bal gibi lezzetteki ıslak kurabiye aynı browniye benzeyecek. 10 dakikada hazırlayacağınız 15 dakikada pişirceğiniz bu tarif sayesinde 10 - 12 kişilik ıslak kurabiyeleriniz hazır olacak. Evinizde bulunan malzemelerle yapacağınız kıyır kıyır ıslak kurabiye tarifini yarım saat içersinde hazırlamanız mümkün. İşte herkesin merak ettiği ıslak kurabiye tarifi...

ISLAK KURABİYE TARİFİ MALZEMELERİ
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ölçüsünde pudra şekeri 
  • 125 gr margarin ya da tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı ölçüsünde un
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde kakao 

ISLAK KURABİYE

Şerbeti için ise;
  •  1.5 su bardağı ölçüsünde su ya da süt
  • 1 su bardağı ölçüsünde şeker 

ISLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

  1. İlk etapta şerbetinizi hazırlamanız gerekmektedir.
  2. Su ve şekeri bir kabının içersine koyup güzelce kaynatın. Burada su yerine süt de kullanabilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize kalmıştır.
  3. 5 - 6 dakika bu karışımınızı kaynattıktan sonra oda sıcaklığında şerbetinizi soğumaya bırakabilirsiniz.
  4. Kurabiye hamuru için eritmiş olduğunuz margarin ya da tereyağını, yumurta ve pudra şekeri ile güzelce karıştırıyoruz.
  5. Ardından ise sıvı yağ eklemesi yaparak karıştırma işlemine devam ediyoruz.
  6. Daha sonra un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyerek elimizle güzelce yoğurmaya başlıyoruz.
  7. Yumuşak elle yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
  8. Tepsiye şekil vermiş olduğumuz kurabiyeleri sırasıyla dizerek 200 derecelik fırında 10 - 12 dakika kadar pişiriyoruz. 
  9. Kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçtiği zaman şerbetim içersine batırıyoruz. Burada muhakkak ilk etapta fırından çıkardığımız kurabiyeleri şerbetin içersine atmamaya özen gösterin. Eğer sıcak kurabiyeleri şerbetle buluşturursanız, kurabiyenin dağılma ihtimali olabilir.
  10. Bir süre şerbetin içersinde kurabiyelerimizi bekletiyoruz ve kalan şerbeti kurabiyelerin üzerlerine döküyoruz. Burada ne kadar çok kurabiyeleri şerbetin içersinde bekletmeye zamanınız varsa, o kadar kurabiyeleriniz lezzetli olacaktır.
  11. Son olarak dilerseniz üzerlerine hindistan cevizi ya da toz fıstık ekleyerek süsleme yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun...