DOLAR
34,15 -0,05%
EURO
37,96 0,05%
ALTIN
2.885,84 -0,08%
BITCOIN
2.162.473,01 0,11%

Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün dünyada bir ilke imza attığını açıkladı!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün dünya çapında bir başarıya daha imza attığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 01.06.2024 17:53
Güncelleme Tarihi: 01.06.2024 17:53

Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün dünyada bir ilke imza attığını açıkladı!

Savunma sanayinin önde gelen isimlerinden BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, yeni bir paylaşım yaptı. Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün rampa kalkış testine yönelik paylaşımda bulundu. 

Rampa kalkış testinden başarıyla geçen Bayraktar TB3’ün görüntülerini paylaşan Selçuk Bayraktar, “Adım adım TCG-ANADOLU'ya, Oradan da eşsiz maviliklere…” ifadelerini kullandı. Türk havacılık tarihinde büyük başarılara ve ilklere imza atan milli SİHA Bayraktar TB2, otonom fıçı tonosu manevrasını başarıyla gerçekleştirdi. Bu da yine bir ilk olarak dünya havacılık tarihine geçti. 

Manevra testi için gökyüzünde seyreden Bayraktar TB2, sarmal bir yörünge izledi. Kendi ekseni etrafında tam tur dönen TB2, bir kez daha dünya havacılık tarihine adını yazdırdı. Bu da TB2’nin manevra, otonomi ve aerodinamik kabiliyetlerinin ne kadar gelişmiş olduğunu ortaya koydu. Bu tarihi anlar ise Konya’daki mühimmat atış testinden dönmekte olan AKINCI TİHa tarafından kayıt altına alındı. 

Bayraktar TB2 SİHA, test sırasında tamamıyla otonom bir şekilde fıçı tonosu manevrasını 3 kez denerken tüm denemelerde başarılı oldu. Özellikle savaş jetlerinin de önemli bir kaçış manevrası olarak bilinen bu manevra, daha önce dünya üzerindeki hiçbir SİHA tarafından yapılamadığından büyük bir öneme sahip. 

Selçuk Bayraktar paylaştı! 

Testlere yönelik sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Selçuk Bayraktar, bunun dünya havacılık tarihinde bir ilk olduğunu şöyle ifade etti: 

"Dünya havacılık tarihinde ilk defa bir SİHA, otonom fıçı tonosu attı..."

Türkiye’nin en büyük müşterek tatbikatı olarak da bilinen EFES-2024, İzmir Seferihisar’da sona erdi. 50 farklı ülkeden 1500’den fazla yabancı personelin de katılım gösterdiği tatbikatta, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları da yer aldı ve toplam 11 bin personel görevlendirildi. Tatbikat alanında Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda 47 savunma sanayii firması da bulunurken, envanterde yer alan ürünler sergilendi. Selçuk Bayraktar ise yine sosyal medya hesabından tatbikata ilişkin paylaşımlar yaparak envanterdeki milli savunma araçlarının başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.