DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.144.449,42 -1,47%

Sayıştay Başkanlığı yüksek maaş ile personel alım ilanı az önce geldi! İşte başvuru şartları ve detaylar

Sayıştay Başkanlığı 25 Denetçi Yardımcısı adayı alımı yapacak. Başvuru şartları, tarihleri ve sınav detayları hakkında bilgi edinmek için haberimizi okuyun.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 10:33
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 10:33

Sayıştay Başkanlığı yüksek maaş ile personel alım ilanı az önce geldi! İşte başvuru şartları ve detaylar

ayıştay Başkanlığı, yeni bir alım ilanı ile 25 Denetçi Yardımcısı Adayı alacağını duyurdu. Bu ilana göre, adaylar eleme, yazılı ve mülakat sınavlarına tabi tutulacak. Başvuru yapmayı düşünen adayların dikkat etmesi gereken tüm detayları ve şartları burada bulabilirsiniz.

personel alımı

Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 Denetçi Yardımcısı Adayı kadrosu için yeni bir alım ilanı yayımladı. İlgili ilana başvuracak adayların belirli şartları taşıması gerekiyor. İşte, detaylı başvuru şartları ve sınav süreçleri:

BAŞVURU ŞARTLARI: GENEL

Devlet Memurları Kanunu: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel nitelikleri taşımak.

Yaş Şartı: Eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1989 ve sonrası doğumlular).

Eğitim Şartı: Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt içi/yurt dışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak.

Sağlık Şartı: Denetçilik görevini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel bir durumu olmamak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, 21-28 Ağustos 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır. Geç başvuru günü ise 5 Eylül 2024 olarak belirlenmiştir. Başvurular, ÖSYM başvuru merkezleri veya bireysel olarak internet üzerinden (https://ais.osym.gov.tr) ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla alınacaktır.

ÖSYM başvuru merkezlerinin adresleri, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alacaktır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayan ve/veya eğitim bilgilerinde değişiklik olan adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezlerinden yapacaklardır.

ELEME SINAVI DETAYLARI

Eleme sınavı, 6 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 140 dakika olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Sınav, Genel Yetenek Testi, Genel Kültür Testi ve Alan Bilgisi (İktisat, Maliye, Hukuk, Muhasebe) testlerinden oluşacaktır. Eleme sınavının değerlendirilmesinde testlerin ağırlıkları şu şekildedir:

İktisat Testi: %12.5

Maliye Testi: %12.5

Hukuk Testi: %12.5

Muhasebe Testi: %12.5

Genel Yetenek Testi: %40

Genel Kültür Testi: %10

YAZILI SINAV DETAYLARI

Eleme sınavında başarılı olan adaylar, klasik usule göre düzenlenen yazılı sınava katılacaklardır. Yazılı sınav, iki oturum halinde aşağıdaki alanlarda yapılacaktır:

I. Oturum: 28 Aralık 2024 Cumartesi 10.15-12.15 / 14.45-16.45

II. Oturum: 29 Aralık 2024 Pazar 10.15-12.15 / 14.45-16.45

Yazılı sınav alanları; Hukuk, Maliye, İktisat, Kompozisyon ve Seçimlik Grup (Ticaret Hukuku veya Muhasebe) olacaktır. Kompozisyon, adaylara verilen bir A4 yaprağında sınırlandırılmış alana yazılacaktır. Ticaret Hukuku ve Muhasebe seçmeli olup, aday adayları seçecekleri alanı başvuru formunda belirteceklerdir. Sonuçların değerlendirilmesinde alanların ağırlıkları eşit olacaktır.

Yazılı sınava katılma hakkını elde eden adaylar, sınava ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ile gireceklerdir.

DİĞER HUSUSLAR

PROTOKOL VE KILAVUZ: Başkanlık ile ÖSYM arasında yapılan protokol, Sayıştay Başkanlığı’nın internet sitesinde (http://www.sayistay.gov.tr) yayınlanacaktır. Protokolde sınavla ilgili bilgiler ayrıntılı olarak belirtilmektedir. Ayrıca, adaylar ÖSYM’nin internet sitesinden de sınava ilişkin detaylı bilgileri içeren kılavuza ulaşabilirler.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ: Adaylar, protokol ve kılavuzda yer alan hükümlere uygun hareket etmeli ve ÖSYM’nin internet adresinden yayınlanan sınav uygulamalarına ilişkin güvenlik tedbirlerine uymalıdır.

SINAV SONUÇLARI: Sınav sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Sayıştay Başkanlığı’nın bu alım ilanı, denetçi yardımcısı adayı olmak isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor. Adayların, başvuru şartlarına dikkat etmeleri ve belirlenen tarihlerde başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Detaylı bilgi için ÖSYM’nin ve Sayıştay Başkanlığı’nın internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.