DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.244.475,59 -0,09%

Savunma Sanayi Başkanı Görgün, Baykar Hakkında İddialara Cevap Verdi

Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Baykar'a yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve provokatif olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 13:18
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 13:18

Savunma Sanayi Başkanı Görgün, Baykar Hakkında İddialara Cevap Verdi

Görgün'den Baykar İddialarına Sert Yanıt

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Baykar'ın İsrail ile işbirliği yaptığına dair çıkan asılsız iddialara yanıt verdi. Görgün, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu tür provokasyonlar, savunma sanayimizin küresel çapta elde ettiği başarıları itibarsızlaştırma çabalarının bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Türk Savunma Sanayisinin Global Başarısı

Görgün, Baykar'ın uluslararası bir fuarda yaptığı sponsorluk nedeniyle hedef alındığını belirterek, Türk savunma sanayisinin 185 ülkeye 230'dan fazla stratejik ürün sağladığını ve bu alandaki rekabet gücünün sürekli arttığını ifade etti. Ayrıca, fuara katılan 210 şirketten 50'sinin Türk olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin savunma sanayisinin küresel liderliğine dikkat çekti.

Azerbaycan ile İşbirliği Devam Ediyor

Azerbaycan ile olan savunma işbirliğinin güçlendiğini belirten Görgün, birçok Türk firmasının Azerbaycan ile ortak üretim süreçlerine başladığını dile getirdi. "Türkiye ve Azerbaycan, savunma alanında daha büyük başarılar hedefliyor" diyen Görgün, iki ülkeyi bağlayan ilişkilerin daha da derinleşeceğini kaydetti.

Görgün, "Aziz milletimiz bu tür provokatif saldırılara itibar etmeyecek, milli çıkarlarını ve savunma sanayimizin gücünü her daim koruyacaktır. Kim ne yaparsa yapsın, Türkiye'nin yükselişi durdurulamayacak" şeklinde konuştu.