DOLAR
34,26 0,05%
EURO
37,39 0,14%
ALTIN
2.919,03 -0,01%
BITCOIN
2.253.106,94 0,28%

Savcıya Yönelik Tehdit Davasında 5 Şüpheli Tutuklama Talebiyle Hakim Karşısında

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Y.E'ye yönelik ölüm tehdidi ile ilgili 5 şüpheli, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 18:49
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 18:49

Savcıya Yönelik Tehdit Davasında 5 Şüpheli Tutuklama Talebiyle Hakim Karşısında

Büyükçekmece'de Savcıya Yönelik Tehdit Soruşturması

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen bir soruşturma, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E.'ye yönelik ölümle tehdit olayını gündeme getirdi. Söz konusu tehditler sonucunda 11 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 5'i, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Olayın Detayları

Savcı Y.E., bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına ilişkin bir soruşturma yürütüyordu. 30 Ağustos'ta, avukat A.A'nın önce telefonla ardından ise makamında yaptığı görüşme esnasında savcıyı ölümle tehdit ettiği iddia edildi. A.A, bazı şüphelilerin tahliyesini sağlamadığı takdirde savcıya yönelik suikast düzenleneceğini ve ailesine zarar verebileceğini belirtmişti.

Gözaltı ve Soruşturma Süreci

Tehditlerin ardından başlatılan soruşturmada, savcının kişisel ve ailevi bilgilerinin nasıl sızdırıldığı araştırılmaya başlandı. Savcının odasına gizli kayıt cihazı yerleştirilerek, avukat A.A'nın savcıyı açıkça tehdit ettiği anlar kayıt altına alındı. Yapılan incelemelerde, Y.E.'nin bilgilerini sorgulayan 3 jandarma personelinin de olayın failleri arasında yer aldığı tespit edildi.

Operasyon sonucunda toplamda 11 kişi gözaltına alındı; bunlardan 3'ü jandarma personeli serbest bırakılırken, aralarında avukatların da bulunduğu 8 kişi Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Sözü edilen 8 şüpheliden 5'i için tutuklama talep edildi, 3'ü ise adli kontrol şartı talebiyle hakimliğe çıkarıldı.

Ek Gelişmeler

Savcı Y.E.'nin yürüttüğü diğer bir soruşturmada, 112 Acil Çağrı Merkezi'ndeki bazı çalışanlarla bağlantılı olarak bebek acil hastalarının özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edilerek haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Bu kapsamda 22'si tutuklu toplamda 47 şüpheli hakkında hazırlanan fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.