DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,24 0%
BITCOIN
1.969.383,94 0%

Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır? Çıtır Çıtır ve Yumuşacık Bir Tarif

Sarımsaklı ekmek yapmak çok kolay. Hamuru yoğurup kare şeklinde kesin. Sarımsaklı sos hazırlayıp ekmeklerin üzerine sürün. Fırında pişirip sıcak servis yapın. Çıtır çıtır ve yumuşacık ekmeklerin tadına doyamayacaksınız.

Yayın Tarihi: 16.12.2023 15:51
Güncelleme Tarihi: 16.12.2023 15:51

Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır? Çıtır Çıtır ve Yumuşacık Bir Tarif

Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

Sarımsaklı ekmek yapmak için hem çok kolay hem de çok lezzetli bir tarifim var. Bu ekmekler hem çıtır çıtır hem de pamuk gibi yumuşak. Üstelik sarımsaklı sosuyla da çok aromatik. Bu ekmekleri deneyen herkes bayılacak.

Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır? Çıtır Çıtır ve Yumuşacık Bir Tarif

Sarımsaklı Ekmek İçin Malzemeler

Sarımsaklı ekmek yapmak için şu malzemelere ihtiyacınız var:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
  • 1 paket instant maya
  • 3,5 su bardağı un (hamuru toparlamak için 2 kaşık daha ekleyebilirsiniz)

Sarımsaklı sos için de şu malzemelere ihtiyacınız var:

  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Bir çimdik tatlı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır? Çıtır Çıtır ve Yumuşacık Bir Tarif

Sarımsaklı Ekmeğin Yapılışı

Sarımsaklı ekmek yapmak için şu adımları izleyin:

  1. Yoğurma kabına un, tuz, şeker, maya ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
  2. Zeytinyağ, su ve sütü ekleyip hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
  3. Hamuru bir gece önceden yoğurup buzdolabına kaldırın. Sabah çıkarıp oda sıcaklığında bekletmeden şekil verin. Eğer hamuru aynı gün pişirecekseniz, yoğurduktan sonra yarım saat mayalanması için bekletin.
  4. Tezgahı unlayıp hamuru biraz açın. Kare şeklinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 15-20 dakika daha tepside mayalanması için bekletin.
  5. Sarımsakları tuzla birlikte ezin. Zeytinyağ, kekik ve toz biberi ekleyip sosu hazırlayın.
  6. Mayalanan ekmeklerin üzerine fırça yardımıyla sarımsaklı sostan sürün. Bolca sürerseniz daha lezzetli olur.
  7. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmekleri alt üst fanlı ayarında pişirin. Üzerleri kızarmaya başlayınca ısıyı 200 dereceye çıkarın. Ekmekler güzelce kızarınca fırından alın.
  8. Sarımsaklı ekmekleriniz hazır. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.