Herkesin evinde muhakkak haftada en az birkaç defa pişen, sofralara renk getiren mercimek çorbasının sarı mercimek ile tarifini denediniz mi? Denemediyseniz çok şey kaybediyorsunuz diyebiliriz! Farklı bir protein deposu olan satı mercimekle evinizde bulunan malzemeleri birleştirdiğiniz zaman daha önce yemediğiniz harika lezzetli bir tarifi hazırlamış olacaksınız. Misafirliklerde ana yemeğin yanına yakışacak ya da akşam yemeğinde şipşak hazırlayacak olduğunuz bu sarı mercimek çorbasını 10 dakikada hazırlayabilir, 25 dakikada pişirebilirsiniz. Evinizde soğan, sarımsak, un, tereyağı ve baharatlar varsa bu iş tamam! İşte sarı mercimek çorbasının tarifi...
SARI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ölçüsünde sarı mercimek
- 6 su bardağı ölçüsünde sıcak su
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1,5 çay kaşığı ölçüsünde tuz
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde un
- 1,5 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
SARI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta tencerenin içerisine tereyağını eriterek yemelik şekilde doğramış olduğumuz soğanları ekleyelim.
- Ardından sarımsağı da ekleyerek iki malzeme de pembeleşinceye kadar kavurma işlemimizi devam edelim.
- İçersine bir yemek kaşığı ölçüsünde un eklemesi yaparak, unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
- Daha sonra yıkamış olduğumuz sarı mercimekleri ekleyerek birkaç defa karıştıralım.
- En son sıcak suyu da ekleyerek tuzunu ve karabiberin ilavesini yapalım.
- Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte pişirelim.
- Kaynadıktan sonra ise yaklaşık olarak 15 20 dakika boyunca kısık ateşte pişirelim.
- Mercimekler yumuşadıktan sonra blendırdan pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekelim.
- Bu işlemden sonra çorbamızı kısık ateşte birkaç dakika daha kaynatalım ve ocağın üstünden alalım.
- İsterseniz üzerine tereyağında kırmızı toz biber kızdırıp gezdirebilir ve böyle servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...