DOLAR
34,12 0,04%
EURO
38,1 -0,33%
ALTIN
2.911,27 -0,95%
BITCOIN
2.163.069,68 -0,01%

Şanlıurfaspor'dan Hakem Kararlarına Sert Tepki

Şanlıurfaspor, Fatih Karagümrük maçındaki hakem hatalarına isyan etti ve daha fazla mağduriyet istemediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 16:53
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 16:53

Şanlıurfaspor'dan Hakem Kararlarına Sert Tepki

Şanlıurfaspor: Hakem Hataları Can Sıktı

Trendyol 1. Lig'in mücadeleci takımlarından Şanlıurfaspor, dün oynadıkları Fatih Karagümrük karşılaşmasında yaşanan hakem hatalarına büyük tepki gösterdi. Maç sonucunda 3-1 mağlup olan sarı-yeşilli kulüp, hakem kararlarının kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.

Maçın Analizi ve Açıklamalar

Yapılan resmi açıklamada, kulübün ligde mücadele ettiği düşük bütçeye atıfta bulunuldu ve hakem hatalarının takım üzerinde yarattığı olumsuz etkiye vurgu yapıldı. Açıklamada, "Takımımızın hakem hataları ile mağdur edilmesi artık onurumuza dokunmaktadır. En son oynadığımız Fatih Karagümrük maçında yapılan hakem hataları bizleri derinden üzmüştür." ifadelerine yer verildi.

Özellikle, maçın 50. dakikasında futbolcu Aly Malle ile ilgili yaşanan pozisyona dikkat çekildi. Posizyon incelendiğinde Malle’nin rakibin ayağına temas etmediği, yalnızca çime bastığı belirtilerek, "Kırmızı kart verilmesi art niyetli olduğunu göstermiştir." denildi. VAR hakemi Davut Çelik tarafından yapılan incelemeye rağmen, hakem Ömer Tolga Güldibi bu kararını değiştirmedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’na Talep

Son olarak Türkiye Futbol Federasyonu’ndan hakemlerin VAR incelemelerinin yayınlanmasını talep eden Şanlıurfaspor, hakem Ömer Tolga Güldibi için yeniden maç verilmemesi gerektiğini belirtti.