DOLAR
34,09 -0,25%
EURO
38,1 -0,1%
ALTIN
2.874,04 -1,67%
BITCOIN
2.138.251,05 0,57%

Samsunspor Basketbol Takımı Lige Katılım Hakkını Devretmek İstiyor

Samsunspor, basketbol takımının lige katılım hakkını devretme kararı aldı. Yeni destekçiler aranıyor.

Yayın Tarihi: 01.08.2024 15:47
Güncelleme Tarihi: 01.08.2024 15:47

Samsunspor Basketbol Takımı Lige Katılım Hakkını Devretmek İstiyor

Samsunspor'dan Önemli Açıklama

Samsunspor Kulübü, basketbol takımının Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nden bir alt lige düştüğünü ve bu nedenle lige katılım hakkını devretmeyi planladığını duyurdu.

51 Yıl Sonra Küme Düşüşü

Yapılan yazılı açıklamada, 51 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkan Samsunspor Basketbol Takımı'nın tekrardan küme düştüğü hatırlatıldı. Süper Lig’de mütevazi bir bütçe ile mücadele ettiklerini vurgulayan kulüp, "Dernek gelirleriyle basketbolun sürdürülebilir olmadığını" ifade etti.

Yatırımcı Arayışı Devam Ediyor

Açıklamada, “Atatürk’lü Arma'nın basketbol salonlarında yaşaması için lige katılım hakkını devretmek amacıyla yatırımcı arayışına girdik. Şehrimizin önde gelen bir sanayi kuruluşu ile görüşmeler gerçekleştirdik ancak anlaşma sağlanamadı.” denildi.

Ciddi Bir Durum

Mevcut şartlarla lige katılmanın zorluğuna dikkat çeken kulüp, "Şartlarımız nedeniyle lige katılamayacağımız için katılım hakkımızı, şehrin kamu kurumlarına ya da özel firmalara devretmek istiyoruz. Bu açık ve net bir çağrıdır. Bu organizasyonun Samsun'da kalmasını istiyoruz. İlgili ilgisizlik sonucunda maalesef lige katılamayacağımızı üzülerek belirtmekteyiz." şeklinde ifadeler kullandı.