Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Samsung'un yeni robot süpürgesi zeminlerinizi buharla temizleyebilecek!

Samsung, buharla temizleme özelliğine sahip yeni bir robot süpürgeyi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bespoke Jet Bot Combo adındaki bu süpürgenin CES 2024’te tanıtılması planlanıyor.

Yayın Tarihi: 03.01.2024 11:32
Güncelleme Tarihi: 03.01.2024 11:32

Samsung'un yeni robot süpürgesi zeminlerinizi buharla temizleyebilecek!

Samsung, en son 2021 yılında güncellediği Jet Bot robot süpürgesinin yeni bir versiyonunu nihayet piyasaya sürüyor. Bespoke Jet Bot Combo, CES 2024'te sergilenecek ve Koreli elektronik devinin ilk robot vakum ve paspas kombinasyonu olacak. Çünkü Jetbot Mop adında bağımsız bir robot paspası da bulunuyor.

Robotun özellikleri henüz henüz kesinleşmedi. Zira Samsung'un basın bülteninde robotun "şu anda geliştirme aşamasında" olduğu ve özelliklerinin değişebileceği belirtiliyor.

Bespoke Jet Bot Combo, adındaki robot süpürge, yuvarlak bir form faktörüne ve Clean Station adı verilen kendi kendini boşaltan, kendi kendini temizleyen bir şarj tabanına sahip olacak. Bu özellik, robotun çöp kutusunu boşaltacak ve iki dönen paspas pedini yıkarken ve kuruturken su tankını dolduracak.

Temizleme istasyonu, mop pedleri için otomatik yıkama, buharlı temizleme ve sıcak hava ile otomatik kurutmayı içeren 3 aşamalı bir Toplam Temizleme Sistemi sunacak. Yüksek sıcaklıktaki buharla ısıtılan sıcak suyla mopları yıkadıktan sonra kokuları önlemek için üzerlerine buhar püskürterek daha hijyenik bakım yapılmasını sağlayacak.

samsung

YAPAY ZEKÂ TEKNOLOJİSİNİ KULLANACAK

Samsung, robot sert zeminlerde kurumuş lekelerle karşılaştığında paspaslara da uygulanabileceğini açıkladı. Edinilen bilgilere göre, vakum bir leke tespit ettiğinde, temizlik istasyonuna geri dönecek, paspas pedlerini yüksek sıcaklıkta buhar ve su ile ısıtacak ve ardından 170 RPM dönen paspasları ile pisliği temizleyecek.

Çoğu üst düzey robot süpürgede olduğu gibi, Bespoke Jet Bot Combo da evde gezinmesine yardımcı olmak için yapay zekâ teknolojisini kullanacak. İlk olarak Jet Bot AI Plus'ta tanıtılan Samsung'un yapay zekâ teknolojisi, robotun engellerden kaçınmasını sağlıyor. Yani yaygın ev eşyalarını tanıyabiliyor ve gerektiğinde bunlardan kaçınabiliyor.

Samsung, robot süpürgeye ilişkin henüz bir fiyat ya da çıkış tarihi açıklamadı. Fakat bir önceki model olan Jet Bot AI Plus'ın fiyatının 1.300 dolar olduğu düşünüldüğünde bu cihazın da benzer bir fiyatla satılması bekleniyor.