Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Samsung, Sağlık uygulamasına yeni özellik geliyor!

Sağlık uygulamasına yeni bir özellik daha dahil edeceğini açıklayan Samsung, ilaç takibi özelliğini getireceğini açıkladı. Bu özellik üzerinden reçeli ve reçetesiz ilaçlar takip edilecek.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 16:54
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 17:01

Samsung, Sağlık uygulamasına yeni özellik geliyor!

Samsung, Sağlık uygulamasına yeni bir ilaç takip özelliği ekledi ve uygulamanın bu hafta içinde güncellenerek ABD'de kullanıma sunulması bekleniyor. Kullanıcılar, yeni özelliği kullanarak, ilaçları ne zaman almak gerektiğini hatırlamak için uyarılar ayarlayabilecek ve doktorun ne zaman yeniden ilaç talep etmek gerektiğine dair hatırlatıcılar alabilecek.

Uygulamaya yeni bir ilaç girildiği zaman, hapın şeklini ve rengini, reçete edilen dozajıyla ilgili bilgileri ve ilacı almak için planlanan zaman kaydedilebilecek. GoodRx ve Apple'ın İlaç uygulaması gibi uygulamalarla rekabet eden bu araç, potansiyel kontrendikasyonlarla ilgili uyarılar da dahil olmak üzere bir ilacın kullanımı ve olası yan etkileri hakkında kullanıcılara genel bir bakış sunacak.

samsung

HANGİ CİHAZLARDA KULLANILACAK?

Samsung, uygulamada bulunan bilgilerin tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış bir yayıncılık şirketi olan Elsevier'den lisanslanan kanıta dayalı içerikle desteklendiğini açıkladı.

Yeni ilaç takip aracını kullanıma sunulduğunda kullanmaya başlamak için en az Android 8.0 yüklü bir akıllı telefona ve Samsung Health uygulama sürümünün 6.26 veya sonraki bir sürüme güncellenmiş olması gerekiyor. Özelliğin kullanılabilirliği cihaza göre de değişebiliyor.