DOLAR
34,13 0,02%
EURO
38,1 -0,31%
ALTIN
2.901,97 -0,63%
BITCOIN
2.157.586,34 0,26%

Samsun'da Ehliyetsiz Sürücünün Yargılanması Başladı

Samsun'da kuryenin ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücünün yargılanmasına başlandı. Aile sanıktan en üst düzey cezayı talep ediyor.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 15:58
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 15:58

Samsun'da Ehliyetsiz Sürücünün Yargılanması Başladı

Samsun'da Kaza Sonrası Yargılama Süreci Başladı

Samsun'un Atakum ilçesinde, 19 Nisan tarihinde gerçekleşen trafik kazasında motosikletli kuryenin hayatını kaybetmesine neden olan ehliyetsiz sürücü M.B.'nin yargılanma süreci başladı. Kazada hayatını kaybeden Sefa Şerif Efe’nin ailesi, duruşmada adalet talep etti.

Duruşmaya Katılım

Bugün Samsun 2. Çocuk Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, Sefa Şerif Efe'nin annesi Songül Maraşlı ve babası Ömer Efe katıldı. Ebeveynler, genç yaşta kaybettikleri oğulları için en üst düzey cezayı talep ettiklerini ifade ettiler. Öte yandan, sanık M.B. duruşmaya katılmadı ve üniversiteye gitmesini mazeret gösterdi.

Aile ve Avukatın Açıklamaları

Songül Maraşlı Efe, duruşmada yaptığı konuşmada, "23 yaşındaki oğlumu bu sorumsuz davranış yüzünden kaybettim. 5 aydır derin bir üzüntü içerisindeyim. Sanığın en üst maddeden cezalandırılmasını talep ediyorum," dedi. Sefa Şerif Efe’nin avukatı ise, "Müvekkilim, ehliyetsiz ve trafik kurallarını ihlal eden bir sürücünün kurbanı oldu. Olayın vehameti kazanın detaylarıyla anlaşılacak," şeklinde konuştu.

Mahkemenin Kararı

Mahkeme, sanığın zorla getirilmesi için emir çıkarılmasına ve trafik bilirkişisinden kusur raporu alınmasına karar vererek duruşmayı 24 Aralık'a erteledi.

Kazanın Detayları

Kaza, Atakum ilçesi Kamalı Mahallesi 4009. Sokak'ta meydana geldi. Ehliyetsiz sürücü M.B.'nin kullandığı otomobil, Sefa Şerif Efe'nin kullandığı motosiklete çarptı. İleri derecede yaralanan Efe, hastaneye kaldırıldığında yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.