DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,24 0%
BITCOIN
1.969.383,94 0%

Samsun'da 6 Kişilik Aile Denizde Boğulma Tehlikesi Geçirdi

Samsun'da tatil için denize giren 6 kişilik aile, boğulma tehlikesi geçirerek kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 22:05
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 22:05

Samsun'da 6 Kişilik Aile Denizde Boğulma Tehlikesi Geçirdi

Samsun'da Boğulma Tehlikesi: 6 Kişilik Aile Kurtarıldı

Samsun'un Atakum ilçesinde, serinlemek için denize giren 6 kişilik bir aile, boğulma tehlikesi geçirdi. Kahramanmaraş'tan çocuklarını eğitim için Samsun'a getiren
Mustafa ve Emine Ak çiftinin çocukları Alper, Sena, Kutay ve Efkan, tatil boyunca unutulmaz anlar yaşamak üzere sahilde yüzmeye karar verdi.

Yaşanan Korku Dolu Anlar

Aile denizde bir süre yüzdükten sonra, aniden boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Olayı fark eden çevredeki vatandaşlar, hemen yardım çağrısında bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı cankurtaran ekipleri ile Sahil Güvenlik ve İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü hızlıca olay yerine ulaştı.

Aile Kurtarıldı

Yardımsever vatandaşlar, çocuklardan üçünü kısa sürede sudan çıkardı. Ancak; anne Emine, baba Mustafa ve çocuklarından Alper Ak, dalgıç ekipler tarafından bilinçsiz bir şekilde kıyıya getirildi.

112 Acil Sağlık ekipleri, kurtarılan aile üyelerini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile kentteki özel hastanelere sevk etti.

Bir Öğrencinin Destanı

Bu sırada ailenin hayatını kurtaranlardan biri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ahmed Hattab oldu. Filistinli genç, her hafta düzenlenen sessiz yürüyüş etkinliği kapsamında sahilde bulunduklarını belirtti.

Hattab, yardım çağrısını duyduktan sonra arkadaşları ile birlikte denize koştuğunu ve yardımlaşma neticesinde aileyi kurtardıklarını söyledi. Hattab, "Kurtarma operasyonunu gerçekleştirdikten sonra, sağlık ekipleri olay yerine ulaştı ve ilk yardımları hemen yaptılar," dedi.

Aile, eğitim hedefleri için geldikleri Samsun'da yaşanan bu üzücü olay sonrası sağlıklarına kavuştular.

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik aile...

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik aile, serinlemek için girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı botu, denizde kaybolan aileyi aradı.