DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,64 -0,06%
ALTIN
2.914,26 0,19%
BITCOIN
2.179.903,02 -1,7%

Samsun'a İstiklal Madalyası Talebi

CHP'li Murat Çan, Samsun'un İstiklal Madalyası ile onurlandırılması için TBMM'ye kanun teklifi sundu.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:43
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:00

Samsun'a İstiklal Madalyası Talebi

Samsun'a İstiklal Madalyası Verilmesi Talebi

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun'un İstiklal Madalyası ile onurlandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi sundu. Çan, İstiklal Madalyası'nın Samsun'a verilmesi için destek arayışında olduğunu açıkladı.

Samsun'un Tarihsel Önemi

Partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Çan, milli mücadeledeki rolüne vurgu yaparak,” Samsun'un büyük katkıları dolayısıyla bu madalyayı alması gerekiyor.” dedi.

Ülke Genelinde Madalya Sahibi Şehirler

İstiklal Madalyası'nın yalnızca bireylere değil, şehirlere de verildiğine dikkat çeken Çan, Türkiye’de hali hazırda üç şehrin bu onura sahip olduğunu belirtti: Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep. Ayrıca Kastamonu’nun İnebolu ilçesinin de bu madalyaya layık görüldüğünü ifade etti.

Destek Arayışı

Çan, kanun teklifi ile ilgili olarak AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş ve diğer siyasi partilerin temsilcileriyle destek almak amacıyla görüşmeyi planladığını kaydetti.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın...

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.