Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Sakız adasında nereye gidilir? Ne yapılır? Nerede kalınır? Sakız adası tur rehberi...

Geçtiğimiz günler içersinde Yunan adaları, Türk vatandaşlarının vizesiz bir şekilde girebileceği on adasının ismini açıklamıştı. Bu adalardan birisi de Sakız Adası. Peki Sakız Adası'nda nereye gidilir? Neler yapılır? Nerede kalmak mantıklıdır? İşte tam tamına her şeyiyle Sakız Adası tur rehberi...

Yayın Tarihi: 18.12.2023 14:41
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 14:41

Sakız adasında nereye gidilir? Ne yapılır? Nerede kalınır? Sakız adası tur rehberi...

Çeşme'nin tam karşısında bulunan Sakız Adası, Çeşme'ye yalnızca yarım saat mesafe uzaklığında yer alıyor. 904 kilometrelik bir yüzölçümüne sahip Sakız Adası ayrıca Yunan Adaları arasında da büyüklük söz konusu olunca beşinci sırada yer alıyor. Sakız Adası'na bağlı olarak iki farklı adada daha mevcut. Bu adalar ise Balık Adası ve Koyun Adası. Peki bu kadar büyüklükte bir adada neler yapılır? Yaz tatili için Sakız Adası'nı ziyaret etmek istiyorsanız sizler için harika bir tur rehberi hazırladık. Sakız Adası’nda nereye gitmelisiniz, neler yapmalısınız, nerede kalmanız gerekir... Bu rehber sayesinde öğrenebileceksiniz!

SAKIZ ADASI

SAKIZ ADASINDA GEZİLECEK YERLER

Güzel bir yaz tatili planlarken Sakız Adası'na gitmeye karar verdiyseniz oldukça doğru bir seçim! Sakız Adası, bir çok ziyaretçiyi yaz aylarında ağırlamaya devam ediyor. Özellikle de Türkiye’den ufak bir kaçamak yapmak isteyen vatandaşların tercihleri arasında ilk sıralarda Sakız Adası yer alıyor. Hem diğer adalara nazaran daha yakın olan Sakız Adası'nda bir çok gezilecek yer de mevcut. İşte Sakız Adası'nda gezilecek yerler...

PİRGİ KÖYÜ

Pirgi Köyü belki de Sakız Adası'nda gezilecek yer denildiğinde ilk akla gelen yerlerden birisidir. Bu kadar ön plana çıkmasının en büyük sebebi; evlerin ön cephelerinde bulunan sanatsal motiflerdir. Bir çok fotoğraf karesine ev sahipliği yapan bu köy, tablo gibi bir manzarayı sizlere sunar. Şehir merkezinden 25 km uzaklıkta olan Pirgi Köyü ayrıca Sakız Adası'nın en büyük köylerinden birisidir.

PİRGİ KÖYÜ

Köy kendi manzarasının yanı sıra bir çok tarihi yapıya da ev sahipliği yapar. Örneğin Nea Moni Kilisesinin bir kopyası olarak görülen Agioi Apostoli, Pirgi Köyü’nün içersinde yer alır. Mermer sütunları, süslemeleri, kubbesi, içeriye girdiğiniz zaman ki mozaikleri ayrı bir manzarayı sizlere sunar. Bu yapıtın inşasının 13. yüzyıla kadar dayandığı söylenir. Yine Pirgi Köyü’nün içersinde 1680 yıllarında inşa edilmiş olan bir kilise, 19. yüzyıldan kalma manastır ve 1694 yılında inşa edilmiş olan Meryemana kilisesi ve Dotion Kalesi bulunmaktadır.

Kısacası eğer Sakız Adası'na gitmek istiyorsanız veya tatilinizi buna göre planlayacaksınız, Sakız Adası'na gittiğiniz zaman ilk ziyaret etmeniz gereken yerlerden birisi Pirgi Köyü'dür. Pirgi Köyü'ne gittiğiniz zaman birden fazla gezeceğiz ve sokaklarında kaybolup o eşsiz evlerin dış manzaralarına hayran kalacağınıza eminiz.

LAGADA KÖYÜ 

LAGADA KÖYÜ

Lagada Köyü, Sakız Adası’nın merkezine 16 km uzaklıkta bulunmaktadır. Sahil ve gün batımı birleşiminde güzel bir akşam yemeği yemek istiyor ve keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız muhakkak Lagada Köyü'nü tercih etmelisiniz. Evler ile dar sokaklarıyla köyün içerisinde bulunan kalesi ile tam bir görsel şöleni sizlere sunacak Lagada Köyü’ne bir akşam ayırmanızı tavsiye ederiz.

MESTA KÖYÜ 

Mesta Köyü şehir merkezine 35 km uzaklıkta olan adanın en güzel köyleri arasında yer almıştır. Orta Çağ’dan Yunanlara kalan bu köyde, Bizans dönemine ait olan bir çok mimari yapı ve bulunmaktadır. Dar sokaklarda taş evlerin arasından gezerek merkezdeki kiliseye varabilirsiniz. Ağacın gölgesinde dinlenerek harika bir öğlen kahvesi içebilirsiniz. Üstelik Mesta Köyü’nde bulunan kaleninde ayrı bir hikayesi mevcut. Korsan saldırısı için kaleye beş köseli duvar örülmüş ve sakız kaçakçılığının önüne geçebilmek için geceleri bu kapılar kapatılarak üst düzey güvenlik önlemleri alınırmış. Sizlerde tarih kokan bu sokaklarda yürümek istiyorsanız Mesta Köyü'nü tercih etmelisiniz.

MESTA KÖYÜ

Sakız Adası'nda köylerin yanı sıra sakız limanı, sakız adası kalesi, arkeoloji müzesi, kampos, denizcilik müzesi, Bizans müzesi, tıp müzesi, Jüstinyen müzesi, balık adası, koyun odası, Heraklion bahçeleri, Agio Galas Mağarası, Olympi Mağarası, Agia Markella Manastırı gezilecek yerler arasında yerini alır. Eğer Sakız Adası için bir hafta vaktiniz varsa, keyifle denize girebileceğinizi ve gezilecek yerlerin tümünü gezebileceğinizi söyleyebiliriz.

SAKIZ ADASINDA NEREDE KALINIR?

Sakız Adası, İzmir Çeşme'nin tam karşısına denk gelen Yunan Adaları’nda birisidir. Ege denizin en güzel adaları arasında yer alır. İzmir Çeşme’yi yakınlığından dolayı her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar. Sakız Adası dört mevsim boyunca turistlerin ilgisini çekse de, en fazla talep olduğu dönem yaz dönemidir. Adada konaklamak için bir çok farklı seçenek bulunmaktadır. Lüks otellerden apart dairelere ya da günlük kiralık evlere kadar bütçenize uygun konaklama seçeneklerini Sakız Adası ile bulmanız mümkündür.

SAKIZ ADASI

SAKIZ ADASINA NASIL GİDİLİR?

Sakız Adası’na ulaşım sağlamak için deniz yolunu ya da hava yolunu tercih edebilirsiniz. Çeşme’ye oldukça yakın olan Sakız Adası'na, Çeşme'den kalkan feribotlara binerek 30 dakika seyahat edip ulaşım sağlayabilirsiniz. Üstelik Sakız Adası’ndan diğer adalara da günde bir, yazın ise günde iki defa olmak üzere feribot kalkmaktadır. Sakız Adası'na ulaştıktan sonra diğer adalara da feribot yardımıyla günübirlik geziler düzenleyebilirsiniz.

Eğer Sakız Adası'na hava yoluyla seyahat edeceksiniz, uluslararası hava yolları şirketleri Atina'dan Sakız Adası'na her gün düzenli sefer kaldırmaktadır. Bunun yanı sıra Sakız Adası’na diğer adalardanda uçuş imkanı bulunmaktadır. Yazın ise Sakız Adası'na ulaşmak daha kolaydır. Haftada 2 - 3 defa Rodos ve Selanik’ten adaya uçuş seferleri düzenlenmektedir.

SAKIZ ADASI

SAKIZ ADASINDA NELER YENİR?

Sakız Adası, ada olmasından kaynaklı genellikle deniz ve balık ürünlerine oldukça yoğunlaşmıştır. Taze balık imkanın yanı sıra Yunan mutfağına özel olarak bir çok farklı balık türü de mevcuttur. Ek olarak Yunan mezeleri arasında zeytinli kalamar, fava, ıspanaklı deniztarağı, sakız köftesi gibi yiyecekler de adanın meşhur yiyecekleri arasında yer alır.