DOLAR
34,24 0,16%
EURO
37,47 0,17%
ALTIN
2.932,23 -0,14%
BITCOIN
2.211.379,75 -3,02%

Sakarya'da 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Tamamlandı

Sakarya'da 'Filistin' temasıyla düzenlenen 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları son buldu, etkinlikte sanata ve özgürlüğe vurgu yapıldı.

Yayın Tarihi: 13.10.2024 19:50
Güncelleme Tarihi: 13.10.2024 19:50

Sakarya'da 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Tamamlandı

23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları

Sakarya'da, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 'Filistin' ana temasıyla düzenlenen 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başarıyla tamamlandı.

Önemli İsimlerin Katılımıyla

Final programı, Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa, Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, birçok şair, yazar ve edebiyat tutkunu katılım sağladı.

Başkanın Anlamlı Mesajı

Etkinlikte konuşan Şahin, bu yılki temanın önemine değinerek, “Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” dedi. Filistin'in özgürlük mücadelesine destek verdiklerini belirtti.

Bir Vicdan Forumu

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, etkinliğin, “İnsanlığın en derin yaralarına dokunan bir vicdan forumuna dönüştüğünü” ifade etti. Şirin, burada okunan her mısranın Filistin'in özgürlük çığlığı olduğunu vurguladı.

Şairlerin Vurucu Mesajları

Programda sahne alan şair Ömer Erdem, Filistin davasının önemini dile getirerek, “İsrail'in saldırgan politikalarının sadece Gazze ile sınırlı olmadığını” vurguladı.

Etkinliklerin İçeriği

Türkiye ve Filistin'den birçok şairin katıldığı üç gün süren etkinliklerde, Filistin halkının yaşadığı acılara dikkat çekildi. Şiir performanslarının yanı sıra çeşitli paneller düzenlendi.