DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.249.250,69 -0,31%

Sait Bey Sitesi Davasında Yargılama Devam Ediyor

44 kişinin yaşamını yitirdiği Sait Bey Sitesi yıkımına dair dava süreci sürüyor.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 16:55
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 16:55

Sait Bey Sitesi Davasında Yargılama Devam Ediyor

Sait Bey Sitesi Davasına Devam

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde yıkılarak 44 kişinin hayatına mal olan Sait Bey Sitesi'ne yönelik davanın duruşması sürdü.

Duruşma Detayları

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, biri tutuklu altı sanık katıldı. Tutuklu sanık Hasan Çam, SEGBİS ile katılırken, diğer sanıklar Melike Y, Murat K, Halil İbrahim U, Halil Y ve Yavuz K duruşma salonunda yer aldı. Müştekiler ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Sanıkların İfadeleri

Sanık Hasan Çam, suçlamaları reddederek beraatini talep etti. Diğer sanıklar ise önceki ifadelerini tekrar ederek tahliyelerini istedi.

Tanınan Tanık ve İddialar

Duruşmada tanık olarak dinlenen Zehra Betül Kayserili, inşaatın yapım ve denetiminde herhangi bir görev almadığını ifade etti. Kayserili, "Bana binanın projesini müteahhit Hasan Çam getirdi. Paramı da ondan alırdım. Kontrol görevim olmadığı için şantiyeye gitmedim," dedi.

Müşteki Tuğba Erdemoğlu ise binanın ruhsat olmadan inşa edildiğini ve denetim ekibinin görevini yeterince yerine getirmediğini öne sürdü.

Mahkeme Kararı ve Süreç

Mahkeme heyeti, dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine tevdi edilmesine ve sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Ocak 2025'e erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.