Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Sahur sofralarını şenlendirecek tarifler! Asla susatmıyor, saatlerce tok tutuyorlar

Ramazan ayına az zaman kala sahur için hazırlıklar yapılmaya başlandı. İftara kadar susamamak için yiyecekler sıralandı. Oruç süresinin daha uzun olduğu zamanlarda bedenimiz daha fazla suya ihtiyaç duyarken oruçluyken az susamanız için öneriler geldi.

Yayın Tarihi: 25.02.2024 15:41
Güncelleme Tarihi: 25.02.2024 15:41

Sahur sofralarını şenlendirecek tarifler! Asla susatmıyor, saatlerce tok tutuyorlar

Susuz kalacak olan vücutları oruca hazırlamak için sahurda tüketeceğimiz yiyeceklere dikkat edilmesi gerekirken sahurda tuzlu, baharatlı gıdalardan uzak durması öneriliyor. Bedenin su ihtiyacını karşılamak için neler tüketilmesi gerektiği araştırılmaya başlandı. Sahurda susatmayacak yiyecekler nelerdir? İşte detaylar...

SAHURDA SUSATMAYACAK YİYECEKLER
-Yumurta ve peynir içerdikleri proteinlerden ötürü daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olurken ağır yemekler yerine kahvaltılık tüketmek susamamanıza yardımcı olur.
-Taze ya da kuru meyve çeşitleri hem yüksek lifli yapılarıyla beraber tok tutulurken vücudunuzun su ihtiyacı karşılanır. Üzüm, karpuz, şeftali içerisinde su oranı yüksek tutulur.
-Kuruyemişler dahurda destek gıda olarak tercih edilirken bunların tuz oranlarının düşük olmasıyla beraber dikkat edilir. Tuzlu kuruyemişler gün içerisinde daha çok susamanıza neden olur.
-Hoşaf ve kompostoları da sahurda gönül rahatlığıyla tüketilebilir.
-Yağsız söğüş salata-yeşillikler hem yüksek lifli yapılarıyla tok tutarken vücudunuzun su ihtiyacını da karşılar. Yani daha uzun süre tokluk ve susuzluk hissi verir.
-Yoğurt veya kefir sahur sofralarında olması gereken yüyecek haline gelirken yağ oranı düşük yoğurtları tercih edilir.
sahur
SAHURDA TÜKETİLİNCE SUSATAN BESİNLER
Kızartmalardan, yağlı yiyeceklerden uzak durulurken sizi normalden çok daha fazla susatmasına neden olur. Hafif ve yağsız besinlere yönlendirilir. sucuk, işlenmiş et ve kırmızı et ise sahur sofralarında sahil edilmemesi öneriliyor. Salam, sucuk, pastırma gibi salaumara yiyeceklerden sahurda uzak durulması gerekir.
Vücudunuzun tüm gün susuz kalmaması için aslında iftarlar sahur arasında 2-2.5 litre su tüketilmesi öneriliyor.