DOLAR
35,13 0,07%
EURO
36,62 0,3%
ALTIN
2.977,29 0,01%
BITCOIN
3.350.027,36 0,24%

Sağlık sektöründe yapay zekâ dönemi! Yapay zekâ yardımıyla kısa sürede etkili ilaçlar keşfedilecek!

Yapay zekâ teknolojisindeki ilerlemeler tıp alanında umut vaat etmeye başlıyor. Yakın gelecekte yapay zekâ sayesinde çok kısa sürelerde etkili ilaçların keşfedilmesi bekleniyor.

Yayın Tarihi: 23.12.2023 12:00
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 12:00

Sağlık sektöründe yapay zekâ dönemi! Yapay zekâ yardımıyla kısa sürede etkili ilaçlar keşfedilecek!

İlaç endüstrisinde yapay zekâ bir gün yeni ilaç geliştirmeyi hızlandırabilir. Doktor muayenehanelerinde, teknoloji doktorlara her hastaya özel bakım planları oluşturma ve uygulama konusunda yardımcı olabilir. Ayrıca, karmaşık belgeleri ayrıştırarak tıbbi araştırmacıların çalışmalarını kolaylaştırmaya da yardımcı olabilir.

Uzmanlar, önümüzdeki birkaç yıl içinde yapay zekânın sağlık sektörünü kökten dönüştürebileceğini, zaman baskısını azaltabileceğini ve doktor-hasta ilişkilerini iyileştirebileceğini öngörüyor.

ialç

BENZERSİZ HIZDA İLAÇ KEŞFEDİLECEK

Üretken bir yapay zekâ ilaç yaratma şirketi olan Absci'nin CEO'su Sean McClain, ilaç şirketlerinin yeni, pazara hazır ilaçlar geliştirmesinin yaklaşık 10 yıl ve 2 milyar dolar finansman gerektirdiğini söyledi.

Ancak, yüksek kaliteli eğitim verileriyle desteklenen üretici yapay zekâ teknolojilerinin, zor olan hastalık hedeflerine benzersiz bir hızda güvenli, etkili antikorlar tasarlayarak ilaç keşif sürecini hızlandırabileceğine inandığını söyledi.

Ayrıca, bunun ilaç endüstrisinin hastalar için maliyetleri "önemli ölçüde" azaltmasına ve yeni ilaçların karlılığını artırmasına yardımcı olacağını belirtti.

McClain, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Geleneksel ilaç keşif yaklaşımları mevcut kütüphaneleri tarayarak ilaç bulmaya çalışırken, yapay zekâ şirketlerin bilgisayarda tam olarak istenen özelliklerle tasarlanmış yeni ilaçlar oluşturmasına olanak tanıyor" dedi.

Yakın gelecekte McClain, sağlık sektörünün kişiselleştirilmiş ilaçlar tasarlamak için yapay zekâ teknolojisini kullanmasını bekliyor.