DOLAR
34,13 -0,12%
EURO
38,02 0,22%
ALTIN
2.885,08 -0,37%
BITCOIN
2.165.826 -0,47%

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Tıp Fakültesi Açılışında Anlamlı Mesajlar

Bakan Memişoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde sağlık ve etik ile ilgili önemli vurgularda bulundu.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 16:22
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 16:22

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Tıp Fakültesi Açılışında Anlamlı Mesajlar

Sağlık Bakanı, Tıp Fakültesi Akademik Yılı Açılışında Konuştu

İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, Bakan Kemal Memişoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende, Memişoğlu, sağlık çalışanlarının özverisinin altını çizerek, "Dünyanın gözü önünde birçok insanın hayatına son veren bazı güçlerin bulunduğu bir ortamda, sizler bir insanın hayatını kurtarmak için durmaksızın çalışıyorsunuz. Yıllarca emek veriyorsunuz. Biz iyiliği seçen tarafız ve saygı görmek istiyoruz," dedi.

Geleceğin Liderleri Olacaksınız

Memişoğlu, dolayısıyla gelecekte yalnızca hekimlik yapmakla kalmayacaklarını, aynı zamanda toplumun aydınları ve liderleri olacağının da altını çizdi. "Türkiye'nin en zeki ve çalışkan öğrencileri olarak, sadece tıbbi bilgiyle değil, toplumun liderliği ile de fark yaratacaksınız," şeklinde konuştu.

Türkiye, Sağlıkta Dünyanın Önde Gelen Ülkelerinden

Bakan Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık hizmetleri konusunda iyi bir seviyeye geldiğini ifade ederek, "Ulaşılabilirlik, bilgi ve altyapı bakımından dünya çapında en iyi sağlık hizmetini sunan ülkelerden biriyiz," dedi.

Etik Değerler ve İyilik Medeniyeti

Etik değerlerin önemine değinen Memişoğlu, tıp mesleğinin insanlığa hizmet amacı gütmesi gerektiğini ve "Bizler barış ve dostluk medeniyetinin temsilcileriyiz. Vahşi bir medeniyetle nasıl mücadele edeceğimizin yollarını düşünmeliyiz" şeklinde konuştu.

Toplum Sağlık Kültürüne Katkı Sağlayın

Sözlerini sürdüren Memişoğlu, toplumda sağlık okuryazarlığı artırmanın önemine vurgu yaparak, "Bu konuda toplumu bilinçlendirmezsek bazı zorluklarla karşılaşabiliriz. Gelecek nesil sağlık kültürünü arttıracak sizlersiniz," diye ekledi.

İnsanların Sağlıklı Kalmasını Sağlamalıyız

İnsanlara hastalanmamayı öğretmenin önemine dikkat çeken Memişoğlu, "Sadece tedavi değil, aynı zamanda insanların sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmelerini sağlamamız gerekiyor," dedi.

Teşekkür Plaketi Töreni

Konuşmasının ardından Bakan Memişoğlu'na, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın tarafından plaket takdim edildi. Programa, Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Alış ve çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.