Kahvaltı sofralarını renklendirmek istiyorsanız bu börek tam olarak size göre! Sadece üç yufka ile yapabileceğiniz üçgen börek, hazır yufkadan da olsa asla hazır yufka olduğu anlaşılmayacak. Hem pratik hem lezzetli bu tarif ile kahvaltılarınızın vazgeçilmezi favori böreğiniz hazır!
ÜÇGEN BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 tane yumurta yumurta
- 3 tane yufka
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 çay bardağı ölçüsünde süt
- Yarım çay bardağı ölçüsünde su
- 1 kase kaşar peyniri, lor peyniri ve maydonoz
- 1 tane yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- Susam
ÜÇGEN BÖREK TARİFİ YAPILIŞI
- İlk önce tarife başlamadan böreğin sosunu hazırlayalım. Su, yumurta, süt ve sıvı yağ bir kabın içersine alarak güzelce çırpılır. Hazırlanan bu sos böreğin içerisindeki malzemeleri daha da lezzetli kılacaktır.
- Ardından tezgahın üzerine bir yufka açın ve hazırlamış olduğunuz sosu fırça yardımıyla güzelce yufkanın her yerine paylaştırın.
- İkinci yufkayı da aynı şekilde yayarak yufkanın üzerine yerleştirin.
- Son yufkayı da güzelce sosladıktan sonra peynirli iç harcı serpiştirin.
- Serpiştirdiğiniz iç harcın, yufkanın her yerine eşit şekilde dağıtıldığından emin olun.
- Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo şeklinde sarın.
- Rulolarınızı ise üçgen şekilde keserek yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsinin üzerine dizin.
- Bir yumurta sarısı içerisine bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek karıştırın ve bu karışımınızı böreklerin üzerine sürerek son olarak susam serpiştirin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. Herkese afiyet olsun...