DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.150.597,85 0,09%

Sadece 10 yıl çalışana yan gel yat emekliliği! Tek şartla hemen emeklilik mümkün

Milyonların yüzünü güldüren EYT Yasası ile ülke genelinde milyonlarca emekli olmak isteyenler için bir fırsat oldu. Hala emekli olamayanlar üzülmeyin SGK’dan yeni bir emeklilik kararı geldi. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 10.06.2024 21:10
Güncelleme Tarihi: 10.06.2024 21:10

Sadece 10 yıl çalışana yan gel yat emekliliği! Tek şartla hemen emeklilik mümkün

Uzun yıllar gece gündüz çalışan herkesin en büyük hayali emekli olup rahat bir hayat yaşamaktır. Emekli olmak istediniz fakat EYT yasası çıktığında bu fırsatı elinizden kaçırdıysanız sakın dert etmeyin bu imkânı sağlayacak yeni bir düzenleme geliyor. Detaylar haberimizde…dizi

10 YIL ÇALIŞANA ERKEN EMEKLİLİK! TEK BİR ŞART VAR

Milyonlarca insan erken emekli olma fırsatına sahip. 10 yıl çalışanlar tek şartla erken emekliliğe hak kazanacak. İşte yeni erken emeklilik fırsatları…

Milyonlarca çalışanın en büyük hayali erken emekli olmaktır. Bu nedenle erken emeklilik ihtimali merakla takip ediliyor ve derinlemesine araştırılıyor. Erken emekli olmayı düşünenler için ise sadece 10 yıl hizmetle emekli olma imkânı açıklandı. Ancak 10 yıllık sigorta ödeme süresi ile erken emeklilikten faydalanmanın tek şartı var. Peki erken emeklilik şartları nelerdir? Soru şu: Kim erken emekli olabilir?

SSK ve BAĞ-KUR çalışanları erken emekli olmak için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Milyonlarca kişi EYT Kanunu kapsamında erken emeklilik haklarını değerlendirdi ve dilekçe verdi. Ancak EYT'den yararlanamayanlar erken emeklilik umudunu sürdürüyor. Emeklilik yaşı düzenlemeleri kapsamına girmeyenler ise 10 yıllık sigortalılık süresiyle emekli olabiliyor. Ancak 10 yıl çalıştıktan sonra emekli olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

10 YIL VE 1800 GÜNLE EMEKLİLİK

10 yıl sigortalılık süresini ve 1.800 gün prim borcunu dolduranlar için maluliyet emekliliği imkânı bulunmaktadır. Ancak maluliyet nedeniyle emekli olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Engellilik ödeneği alabilmeniz için en önemli koşul, çalışma hayatınız boyunca iş kazası geçirmiş veya hastalık kapmış olmanızdır. Bu durumda resmi bir hastaneden sağlık raporu alınarak engelli yardımlarına başvurulması mümkündür.

MALULEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Malulen emeklilik için yukarıda sayılan koşulların sağlanması gerekmektedir. SSK ve BAĞ-KUR çalışanları, şartları taşımaları halinde engelli maaşına başvurabiliyor. Engelli yardımına başvurmak için öncelikle resmi bir hastaneden sağlık raporu almanız gerekmektedir. Sağlık oranı en az yüzde 60 veya daha fazla olmalıdır. Sağlık kayıtlarınızı aldıktan sonra talebinizle birlikte SSK maluliyet emekliliğinizi de talep edebilirsiniz.

YENİ DÜZENLEMELER DE YOLDA

Ayrıca milyonlarca işçiyi etkileyecek erken emekliliğe ilişkin yeni düzenlemeler de hazırlanıyor. Kısmi emeklilik veya kademeli emeklilik olarak bilinen yeni düzenlemeler özellikle merakla bekleniyor. Düzenlemelere ilişkin yeni detayların önümüzdeki günlerde paylaşılması bekleniyor.