DOLAR
35,22 -0,15%
EURO
36,77 0,02%
ALTIN
2.961,2 0,55%
BITCOIN
3.368.119,92 -0,05%

Sabah kahvaltısında aparatif bir şey yemeden duramıyorsanız; 5 dakikada hazırlayacağınız börek tarifiniz hazır

Sabah kahvaltılarında, kahvaltılarınızın yanında muhakkak aperatif bir çeşit arıyorsanız; bu tarif tam size göre! Kahvaltı masasını renklendirecek, sadece 5 dakikada hazır yufkadan yapacağınız lezzetli mi lezzetli börek tarifi sizlerle...

Yayın Tarihi: 15.11.2023 09:58
Güncelleme Tarihi: 15.11.2023 09:58

Sabah kahvaltısında aparatif bir şey yemeden duramıyorsanız; 5 dakikada hazırlayacağınız börek tarifiniz hazır

Kahvaltıya bir aperatif arıyorsanız, misafiriniz gelecekse ya da çocuklarınız aperatif bir şey olmadan sofraya oturmuyorsa; parmaklarınızı yiyeceğiniz hazır yufkadan börek tarifi sizlerle! Sadece 5 dakikada hazırlayacağımız bu börek tarifinizi 180 derecelik fırına atın ve çayınızı demleyin! İşte lezzetiyle kendine hayran bırakacak hazır yufkadan börek tarifi...

HAZIR YUFKADAN BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ

  • 250 gr lor peyniri
  • 5 tane hazır yufka
  • 1 tane rendelenmiş havuç
  • 1 tane rendelenmiş patates
  • 1 tane rendelenmiş kabak
  • 1 tane doğranmış soğan
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ 
  • Karabiber, tuz, pulbiber ve kekik

hazır yufka börek tarifi

HAZIR YUFKADAN BÖREK TARİFİ YAPILIŞI

  1. Tarifi hazırlamaya başlamadan önce fırınımızı 180°’ye getirerek ısınmasını sağlayalım. Hemen ardından malzemelerinizi hazırlamaya başlayabiliriz.
  2. İlk etapta soğanları yemelik bir şekilde doğrayıp, sıvı yağda güzelce kavurun. 
  3. Daha sonra rendelemiş olduğunuz kabak, havuç ve patatesi ekleyerek; kavurma işlemine devam edin.
  4. Sebzeler yumuşadığı zaman lor peynirini de ekleyerek karıştırın. 
  5. İsteğinize bağlı olarak karabiber, tuz, pulbiber ve kekik de ekleyebilirsiniz.
  6. Hazır yufkalarınızı tezgaha serin ve her birini dört eşit parçaya bölün. 
  7. Her bir yufka parçasının üstüne hazırlamış olduğunuz iç harcınızdan koyarak rulo şeklinde sarın. Rulolarınızı yağlamış olduğunuz fırın tepsisine yerleştirerek, pişirin.
  8. Eğer dilerseniz üzerlerine yumurta sarısı sürerek; çörek otu da serpebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...