Kahvaltıya bir aperatif arıyorsanız, misafiriniz gelecekse ya da çocuklarınız aperatif bir şey olmadan sofraya oturmuyorsa; parmaklarınızı yiyeceğiniz hazır yufkadan börek tarifi sizlerle! Sadece 5 dakikada hazırlayacağımız bu börek tarifinizi 180 derecelik fırına atın ve çayınızı demleyin! İşte lezzetiyle kendine hayran bırakacak hazır yufkadan börek tarifi...
HAZIR YUFKADAN BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- 250 gr lor peyniri
- 5 tane hazır yufka
- 1 tane rendelenmiş havuç
- 1 tane rendelenmiş patates
- 1 tane rendelenmiş kabak
- 1 tane doğranmış soğan
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- Karabiber, tuz, pulbiber ve kekik
HAZIR YUFKADAN BÖREK TARİFİ YAPILIŞI
- Tarifi hazırlamaya başlamadan önce fırınımızı 180°’ye getirerek ısınmasını sağlayalım. Hemen ardından malzemelerinizi hazırlamaya başlayabiliriz.
- İlk etapta soğanları yemelik bir şekilde doğrayıp, sıvı yağda güzelce kavurun.
- Daha sonra rendelemiş olduğunuz kabak, havuç ve patatesi ekleyerek; kavurma işlemine devam edin.
- Sebzeler yumuşadığı zaman lor peynirini de ekleyerek karıştırın.
- İsteğinize bağlı olarak karabiber, tuz, pulbiber ve kekik de ekleyebilirsiniz.
- Hazır yufkalarınızı tezgaha serin ve her birini dört eşit parçaya bölün.
- Her bir yufka parçasının üstüne hazırlamış olduğunuz iç harcınızdan koyarak rulo şeklinde sarın. Rulolarınızı yağlamış olduğunuz fırın tepsisine yerleştirerek, pişirin.
- Eğer dilerseniz üzerlerine yumurta sarısı sürerek; çörek otu da serpebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...