Size vereceğimiz bu kruvasan tarifi ile Fransız sokaklarında herhangi bir kafede kruvasan yiyormuş gibi hissedeceksiniz. Orijinaline en yakın kruvasan tarifi ile dilerseniz kahvaltılarınız, dilerseniz öğleden sonra çaylarınızı şenlendirebilirsiniz. Misafirlerinize ikram edeceksiniz de; misafirlerinizin şimdiden kıskançlıktan çatlayacağına emin olun!
Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olacak kruvasan, mis gibi tereyağının ve çıtır çıtır hamurun buluştuğu eşsiz bir lezzet şölenini sizlere sunuyor. Evde yapılan kruvasanın lezzetli ve taptaze kokusuyla damaklarınızda unutulmaz bir deneyime merhaba demeye hazır olun. Bugün sizlerle kendi mutfağınızda da kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, evde en kolay ve orijinale en yakın kruvasan tarifini paylaşacağız. Bu tarif sayesinde pahalı fırınların vitrinlerinden ayrılacak, kendi ellerinizle çıtır çıtır bir kruvasan hazırlayacaksınız.
ORJİNALE EN YAKIN KRUVASAN TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ölçüsünde ılık su
- Yarım su bardağı ölçüsünde ılık süt
- 100 gr oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kurumaya veya yarım yaş maya
- 5 su bardağı ölçüsünde kontrollü şekilde ekleyeceğiniz un
- Arasına sürmek için 200 gr tereyağı
Üstü için ise;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
ORJİNALİNE EN YAKIN KRUVASAN TARİFİ NASIL YAPILIR?
- İlk etapta yoğurma kabınızın içersine ılık süt, ılık su, maya ve şekeri koyun. Güzelce karıştırın.
- Daha sonra diğer malzemelerinizi de ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Üzerini kapatarak 30 - 45 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.
- Hamurunuzu mayalanırken tereyağını eritip soğuttun. Soğuyup, krema kıvamına gelmesini bekleyin.
- Mayısalanan hamuru sekiz eşit parçaya bölün.
- Bir servis tabağı büyüklüğünde güzelce açın.
- Üzerine tereyağınızı sürün.
- Hepsini ayrı ayrı aynı işlemi yapıp, üst üste koyun.
- Daha sonra ilk etapta bir tarafını içe katlayın, sonra diğer parçayı üstüne gelecek şekilde tekrar katlayın.
- Tekrar tereyağı sürün ve tekrar iki kez daha katlayın.
- Sonra üstünü hafif unlayarak streçle kapatarak buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
- Bekleyen hamurunuzu tekrar tezgaha alarak açabildiğininiz kadar açın.
- Önce uzunlamasına açıp ikiye bölün daha sonra üçgen şeklinde kesin ve kalın kısmını ise içe doğru kıvırarak yuvarlayın.
- Yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizerek tepsi mayası için bekletin.
- Üzerine süt, yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırarak her birisine tek tek karışımdan sürün.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 210 derecelik fırın karşısında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirme işlemine devam edin. Herkese afiyet olsun...