DOLAR
34,11 -0,05%
EURO
38,19 -0,11%
ALTIN
2.916,52 0,01%
BITCOIN
2.197.285,53 -0,34%

Sabah 10.00'da açıklandı! Hükümet asgari ücret kararını verdi

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte milyonlarca çalışan asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusu ile alakalı bir çok açıklama yapılıyor. Gözler hükümet tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrilmiş iken son dakika AK Parti yönetiminden net açıklama geldi.

Yayın Tarihi: 25.06.2024 14:37
Güncelleme Tarihi: 25.06.2024 14:37

Sabah 10.00'da açıklandı! Hükümet asgari ücret kararını verdi

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte son 2 senedir ara zamma tabi tutulan asgari ücrete tekrardan zam yapılıp yapılmayacağı konusu merakla araştırılıyor. Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte milyonlarca çalışan asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusu ile alakalı bir çok açıklama yapılıyor. Gözler hükümet tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrilmiş iken son dakika AK Parti yönetiminden net açıklama geldi. Sabah saatlerinde AKP Sözcüsü Hamza Dağ tarafından yapılan açıklamada asgari ücrete herhangi bir zammın devreye alınmayacağı belirtildi. Dağ açıklamasında net bir tavırla asgari ücret ile alakalı bir çalışmanın olmadığını belirtti. En son Ocak ayında yüzde 49,11 oranında zam alan asgari ücretliye ilişkin o dönem yapılan açıklamada 2024'ün son zammı olacak şeklde oranın belirlendiği açıklanırken, enflasyon karşısında eriyen maaşlara istinaden zam talepleri de artarak devam ediyor.  

Hamza Dağ tarafından yapılan açoıklama sonrasında Temmuz ayı ile alakalı bütün umutlar suya düştü. Uzun süredir devam eden asgari ücret zam belirsizliği de böylece ortadan kalktı.

tll

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK

Ak Parti'den yapılan açıklamada Temmuz ayında bir zam sürecinin olmadığı ortaya çıkmış bulunuyor. AK Parti'nin son dakika açıklamasına göre uzanların yaptığı hesapların tam tersi yeni zammın Ocak ayında şekilleneceği belirtilmiş bulunuyor. Dağ'ın açıklamasında sergilenen net tavır yeni bir ara zammın yapılmayacağının altını çizdi. 

ASGARİ ÜCRETLİYE NET AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti sözcüsü Hamda Dağ tarafından yapılan açıklama milyonlarca kişinin beklentisini suya düşürürken, Dağ artık bu iddiaların gündem dışında kalması gerekliliğini sözlerine ekledi. Yapılan açıklama sonrasında asgari ücretli Ocak ayına kadar 17.002 TL maaş alacak.

tll

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ MEVCUTTU

Hükümet tarafından yapılan bu açıklama tüm umutları şekillnedirirken, asgari ücretli çalışan hükümetin kararı sonrasında yeni bir zam açıklamasına kadar aynı maaşı alacak. Yapılan hesaplamalarda asgari ücretin Temmuz ayında reel değerinde kayıp yaşanacağı ortaya çıkarken, enflasyon ile birlikte asgari ücretin değerinin 13,000 TL'ye düşeceği hesaplandı. Hamza Dağ tarafından yapılan açıklama sonrasında asgari ücrete zam konusunun Ocak ayına kadar açılmayacağı tahmin ediliyor.