DOLAR
34,25 0,04%
EURO
37,39 0,16%
ALTIN
2.919,68 -0,04%
BITCOIN
2.265.846,82 -0,29%

Rusya Savunma Bakanı Belousov, Çin'e Resmi Ziyarette Bulundu

Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov, Pekin'i ziyaret ederek Çinli yetkililerle görüşmelere başladı.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 13:46
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 13:46

Rusya Savunma Bakanı Belousov, Çin'e Resmi Ziyarette Bulundu

Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov'un Resmi Ziyareti

Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov, Çin'e resmi bir ziyaret gerçkleştirmek üzere başkent Pekin'e ulaştı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu ziyaretin geniş bir kapsamda stratejik iş birlikleri geliştirme amacını taşıdığı belirtildi.

Karşılama Töreni ve Görüşmeler

Belousov, Çin Savunma Bakanı Dong Cün tarafından resmi bir törenle karşılandı. Ziyaret kapsamında, Belousov'un Çin'in askeri ve siyasi yetkilileri ile temaslarda bulunacağı ifade edildi.

Stratejik Koordinasyon Ortaklığı

Gözlemler, Çin'in, ABD ile artan jeopolitik rekabet ve Asya-Pasifik bölgesindeki cepheleşmeler doğrultusunda, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Batı'nın karşısında benzer zorluklar ile karşılaşan Rusya ile yakınlaşma politikasını benimsediğini gösteriyor.

Pekin ve Moskova'nın İlişkileri

İki ülke, ilişkilerini yeni bir düzleme taşıyarak, bunu "kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığı" olarak tanımlıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde daimi üye olan bu iki ülke, ABD ve Batılı müttefiklerin etkisine karşı, küresel meselelerde çoğunlukla birbirlerine destek olma eğiliminde gizli bir işbirliği sergiliyor.

Çok Taraflı Platformlarda İşbirliği

Ayrıca, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ve BRICS gibi çok taraflı platformlar üzerinden de işbirliklerini sürdürmeye devam eden Çin ve Rusya, uluslararası alandaki etkilerini güçlendirmeyi hedefliyor.