DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.152.897,02 -0,01%

Rusya'nın Nükleer Doktrini Düzenleniyor: Lavrov'dan Sert Mesajlar

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, nükleer doktrinlerini belirlediklerini, ABD'nin de bunu bilmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 17:02
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 17:02

Rusya'nın Nükleer Doktrini Düzenleniyor: Lavrov'dan Sert Mesajlar

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan Nükleer Uyarı

Rusya'nın dış politika meseleleri üzerine önemli açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin nükleer silah kullanımına dair doktrinlerinin şekillendiğini duyurdu. Lavrov, "Amerikan yetkilileri de bunu biliyor. Bu, ateşle oynamaya benziyor. Onlar (Amerikalılar) da küçük çocuklar gibi mumlarla oynuyor." şeklinde konuştu.

Filistin ve Gazze Meselesi

Lavrov, aynı zamanda Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki duruma da dikkat çekerek, "Burada uygulanan şiddetin durdurulması ve insani sorunların çözülmesi gerekiyor. Filistin devletinin oluşturulması önemlidir." ifadelerini kullandı. Ayrıca, İsrail'in Hamas'a karşı uyguladığı tepkinin orantılı olmadığını belirtti.

Ukrayna ve Batı İlişkileri

Ukrayna konusuna da değinen Lavrov, Batı'nın gerginliği artıran tavrını eleştirerek, "Bu, Batı'nın gerginlikten kaçınmak istemediğini gösteriyor." dedi. Ukrayna'nınStorm Shadow füzeleri hakkındaki iddiaları yorumlayan Lavrov, bu durumu kurnazlık olarak nitelendirdi.

Telegram Kurucusunun Gözaltına Alınması

Fransa'da gözaltına alınan Pavel Durov ile ilgili de konuşan Lavrov, "Durov, açıkça birilerinin tavsiyesi üzerine gözaltına alındı ve Telegram'ın şifreleme kodlarına erişim sağlamak amacıyla tehdit edildi." dedi.

Yemen’in Barış Çabası

Yemen Dışişleri Bakanı Şai Muhsin Zindani ise, ülkelerinde barış ve istikrarın sağlanması için çaba gösterdiklerini vurguladı. "Gazze Şeridi’nde barış ve istikrar sağlanmasından yanayız." dedi.